Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hladká pokožka s IPL technológiou – ako to funguje? 2.časť

Hladká pokožka s IPL technológiou – ako to funguje? 2.časť
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
20. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

IPL prístrojov je už dnes na trhu viacero od rôznych výrobcov. Aj v domácom prostredí si tak dokážete pomocou technológií odstrániť nežiaduce ochlpenie na všetkých partiách dámskeho i pánskeho tela. Prinášame vám niekoľko parametrov, ktoré si treba pri výbere správneho IPL zariadenia všímať.

Doma alebo v salóne?

Zrejme pripustíte, že profesionálne salóny krásy či estetickej medicíny majú predsa len navrch oproti malým domácim prístrojom. Už len obstarávacia cena profesionálneho prístroja v salónoch je neporovnateľne vyššia ako toho domáceho. Modely bežne používaných IPL prístrojov sa pohybujú od 2000 až 5000 €, no nájdu sa aj podstatne drahšie. Domáce IPL prístroje sa v najdrahších variantoch hýbu okolo 500 €, lacnejšie okolo 150 €. V tomto prípade však rátajte s tým, že od najlacnejších variantov zázraky nečakajte. Službu urobia, no nedisponujú dlhou životnosťou a vo výbave zrejme nanájdete toľko užitočných funkcií.

depilácia, epilácia, hladká pokožka, holenie chlpov, holenie s IPL, chlpy na nohách, IPL epilácia, IPL ošetrenie, kvalitný IPL prístroj, metódy na odstraňovanie chlpov, odstránenie ochlpenia. domáci IPL prístroj, trvalé odstránenie chlpov

Školení odborníci radia dámam vyskúšať procedúru odstraňovania ochlpenia najprv v salónoch. Tam vám poradia, aký máte typ pokožky, ochlpenia a zhodnotia, či vôbec ste vhodným adeptom. Každý človek má na tele iný typ ochlpenia a inú pokožku. Dámy so svetlou pleťou a tmavým ochlpením uvidia rednúce ochlpenie oveľa skôr ako tie s prirodzene tmavým kožným pigmentom a hnedými či svetlými chĺpkami. V takom prípade vám v salóne možno namiesto IPL ošetrenia navrhnú odstraňovanie chĺpkov laserom. A vy aspoň ušetríte zbytočnú investíciu do prístroja pre domáce použitie.  

Salónne prístroje pracujú rýchlejšie, s cielenejším dopadom na ošetrovanú lokalitu a vaše očakávania hladkej pokožky tak naplníte podstatne skôr ako s menším prístrojom na doma.

Pripravte sa však, že salónne ošetrenia treba absolvovať v pravidelných intervaloch. Cena za jeden impulz sa pohybuje od 1,50 €, podľa ošetrovanej lokality. Orientačne teda zaplatíte v tých lacnejších salónoch za hornú peru 10 €, oblasť bikín cca 30 €, hrudník vyjde (pánov) na 50-70 €, predkolenia približne 100 €. Podľa kvality prístroja, akým v salóne disponujú, sa totiž odvíja aj cena zákroku.

Investícia do IPL domácich prístrojov však tiež nie je zbytočnosťou. Pomôžu vám poodstraňovať zvyšné ochlpenie, ktoré „prežilo“ útok v salóne. Zároveň budú pre vás udržiavacím nástrojom po dlhšom časovom období od absolvovania odbornej procedúry, pretože žiadne chĺpky nie sú nesmrteľné a príroda ich rast opätovne zariadi.

Čo by mali mať kvalitné domáce IPL prístroje vo svojej výbave?

depilácia, epilácia, hladká pokožka, holenie chlpov, holenie s IPL, chlpy na nohách, IPL epilácia, IPL ošetrenie, kvalitný IPL prístroj, metódy na odstraňovanie chlpov, odstránenie ochlpenia. domáci IPL prístroj, trvalé odstránenie chlpov

Bezkáblová prevádzka: je nepochybne mimoriadne praktická, aj keď nie nevyhnutná. Použitie prístroja je však pohodlnejšie, keďže sa nebudete musieť sústrediť na šnúru, ktorá vám obmotáva nohy. Prístroj sa jednoducho v základni nabije a je pripravený na ďalšie použitie.

Hmotnosť prístroja: domáci prístroj by mal ergonomicky dobre sadnúť do ruky, a jeho hmotnosť by pre vás nemala byť obťažujúca. Je to ošetrenie, ktoré trvá desiatky minút, nuž aby vás potom neboleli zápästia.

Napájanie: jednoznačne oceníte, ak zariadenie nebude na pohon alkalických bateriek. Inak sa náklady na zariadenie budú stále zvyšovať a vaša trpezlivosť s habkajúcim prístrojom, ktorému dochádza šťava, zrejme tiež značne poklesne. Sieťové napájanie je pohodlné a neobmedzuje dĺžku použitia. V našich zemepisných šírkach je štandard 230V.

Peelingové nástavce: pre zdravý vzhľad pokožky by ste si mali pravidelne odstraňovať odumreté bunky na povrchu abrazívnym spôsobom. Peelingové nástavce vám túto prácu uľahčia a sú podstatne účinnejšie ako ručný peeling. Pokožka bude žiarivá, hebká a pružnejšia.

Priemer sklíčka: udáva veľkosť plochy v cm2, ktorú zariadenie na jedno priloženie osvieti. Ak pri tomto procese nechcete stráviť mladosť, zvažujte prístroje s najmenej 3 a viac cm2. Na trhu sú aj mimoriadne praktické s veľkosťou až 7 cm2.

Režim: ideálne, ak je nastaviteľný zvlášť aj pre citlivé plochy ako tvár či oblasť bikín. Pokožka v týchto zónach predsa len reaguje citlivejšie.

Senzory: počas epilácie skenujú pokožku a automaticky prispôsobujú počet pulzov ošetrovanej ploche. K praktickým senzorom sa radia i dotykové, ktoré zvyšujú bezpečnosť prístroja tak, že zableskne len po kontakte s pokožkou.

Žiarovka: v zariadení by mala byť kvalitná s dlhou výdržou. Pri renomovaných výrobcoch nájdeme žiarovku schopnú vyprodukovať od 120 do približne 200 tisíc zábleskov, čo zodpovedá približne 6-tim a viac rokom bežného používania. Ak výrobca neudáva až takto extrémne dlhú životnosť, postačí, aby bola výbojka doma vymeniteľná a aby ste ju nemuseli pravidelne servisovať.