Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honda predstavila motorku, ktorá sa zaobíde bez jazdca

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
11. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Autonómne parkujúce autá sa, napriek komplikovanému procesu v pozadí, nemusia javiť tak neuveriteľne, ako keď podobnú vec zvládne motocykel. Predsa len má len dve kolesá a bez podpory či už človeka alebo podpery si gravitácia vezme, čo jej patrí a motorku položí.

Honda, dlhodobo pracujúca na autonómnych prepravných prostriedkoch pre chodcov, prosto prišla na dostatočne malý stabilizačný mechanizmus a princíp použila aj pri stabilizovaní tejto motorky. Neobsahuje teda žiadne veľké gyroskopy, ktoré by bránili v manévrovaní s týmto, vo všetkých smeroch, samostatným strojom. Motorka, ktorá poslúžila pre otestovanie tejto technológie je tzv. naháč NC750S s dvojvalcovým motorom a automatickou dvojstupňovou prevodovkou.

Honda predstavila motorku, ktorá sa zaobíde bez jazdca

Takže motorka ostane stáť aj po zostúpení jazdca bez toho, že by ste potrebovali vysunúť stojan. Dokonca vie jazdca aj pomalou rýchlosťou nasledovať. To sa zíde, ak hľadáte miesto na parkovanie a musíte jazdiť veľmi pomaly, vtedy pokojne zosadnete a miesto nájdete pohodlne pešo.

Honda predstavila motorku, ktorá sa zaobíde bez jazdca

Motorka dokáže stabilizovať aj jazdu s jazdcom a ten pritom nemusí sedieť strnulo, ako soľný stĺp. Každý, kto kedy tlačil motorku či už do garáže, alebo na parkovisko, určite ocení, že sa o tých dvesto kilo živej váhy nemusí starať sám.

Keď človek vidí Hondu NC750S v akcii, vyzerá to skoro ako z hollywoodskeho filmu o motorke, ktorá ožila a správa sa ako poslušný psík. Prosto pohľad pre bohov a teraz už aj pre ľudí.

Honda predstavila motorku, ktorá sa zaobíde bez jazdca