Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rozpoznanie vodiča prináša lepšie zabezpečenie a personálne nastavenia vozidla

Rozpoznanie vodiča prináša lepšie zabezpečenie a personálne nastavenia vozidla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa veľké automobilky na veľtrhu CES 2017 chystajú pútať pozornosť návštevníkov so svojimi konceptmi vozidiel, výstava pritiahne aj ukážky technológií od výrobcov originálnych zariadení. CES 2017 tak bude miestom, na ktorom spoločnosť Continetal predstaví nové riešenie biometrických nástrojov, ktoré by mohli vozidlám v blízkej budúcnosti priniesť inteligentnejšie zabezpečenie a prispôsobenie systémov.

Čítačky odtlačkov prstov používateľa sú už bežným nástrojom pre zabezpečenie smartfónov či notebookov, no doteraz si nenašli miesto v moderných automobiloch. To sa chystá zmeniť práve spoločnosť Continental, ktorá vyvinula štartovacie tlačidlo s čítačkou odtlačkov prstov vodiča.

Po otvorení vozidla bežným bezkontaktným systémom budú majitelia musieť preskenovať svoj odtlačok prsta, aby mohli naštartovať svoje vozidlo. Tento systém nielenže sťaží zlodejom prístup k vozidlu, ale tiež by mohol zabrániť mladistvým, aby sa nevybrali na dobrodružnú jazdu s autom svojich rodičov.

Spoločnosť Continental predstaví na výstave CES 2017 svoj systém biometrického zabezpečenia automobilov prostredníctvom čítačky odtlačkov prstov

Biometrická technológia by mohla byť použitá aj pre jednoduchšie nastavenie vozidla podľa potrieb daného vodiča. Využitím kamery pre rozpoznávanie tváre by tak automobil osobitne nastavil zrkadlá, výšku sedadla, ovládanie klimatizácie a rádia tak, aby nastavenie zodpovedalo individuálnym potrebám konkrétneho vodiča na sedadle.

Tento zaujímavý biometrický systém bude spoločnosť Continental prezentovať počas medzinárodného veľtrhu CES 2017, ktorý sa uskutoční začiatkom januára v americkom Las Vegas.

Nový biometrický systém od spoločnosti Continental využíva kameru s technológiou rozpoznania tváre pre identifikáciu vodiča pre personálne nastavenie vozidla