Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Waymo berie modifikované vozidlá Chrysler na testy autonómnej jazdy

Waymo berie modifikované vozidlá Chrysler na testy autonómnej jazdy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Chrysler dokončila výrobu 100 kusov minivanov Pacifica Hybrid, ktoré sú skonštruované osobitne pre autonómnu jazdu prostredníctvom autonómnej technológie od spoločnosti Waymo.

Táto správa je vlastne prvým oznámením od spoločnosti Waymo, ktorá bola založená kvôli komercializácii projektu autonómnych vozidiel od spoločnosti Google. Značka Waymo tak zastreší testovanie technológií pre autonómnu jazdu.

Automobilka Chrysler musela pre autonómne technológie od Waymo urobiť zmeny v elektrickom a hnacom ústrojenstve, podvozku a nosných systémov automobilov. Technológia od Waymo zahŕňa centrálny počítač pre riadenie systémov, senzory pre mapovanie a sledovanie okolia a telematické systémy.

Spoločnosti Waymo a Chrysler spolupracujú na vývoji autonómnych technológií pre modifikované vozidlá Pacifica Hybrid

Spolupráca s automobilkou Chrysler pritom bola oznámená už v máji minulého roku a je to prvé takéto partnerstvo medzi automobilkou a dodávateľom technológií pre autonómne riadenie. Množstvo inžinierov a konštruktérov z oboch firiem tak pracujú spoločne na projekte vo výrobnom areáli v Michigane s cieľom urýchliť proces vývoja a testovania autonómnych vozidiel v štátoch Michigan, Arizona a Kalifornia.

Minivany Chrysler Pacifica Hybrid budú zaradené do testovacej flotily autonómnych vozidiel Waymo na začiatku budúceho roka.

Vozidlá Chrysle Hybrid Pacifica preberie spoločnosť Waymo, aby na nich testovala svoje autonómne technológie