Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém od Volkswagenu číta dopravné značky pre prípad, že si ich nevšimnete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V niektorých prípadoch môže byť pre vodiča ťažšie sledovať dopravné značenie na cestách, najmä počas hustej premávky, v neznámych miestach, alebo v zlých poveternostných podmienkach.

Systém Dynamic Road Sign Display od automobilky Volkswagen však vodičovi pomôže s informáciou o dopravných značkách napríklad pre rýchlostné obmedzenie, ktoré poskytne formou zobrazenia obrazu o poslednej dopravnej značke na displeji pred vodičom.

Volkswagen Dynamic Road Sign Display používa čelnú kameru vo vozidle, ktorá slúži pre rozpoznanie dopravných značiek, a následne túto informáciu prevedie vodičovi a zobrazí mu ju na stredovej konzole s navigačným systémom, prístrojovom paneli alebo pripojenom head-up displeji.

Nový systém Dynamic Road Sign Display od automobilky Volkswagen dokáže rozponať dopravné značky a upozorní na ne vodiča

Systém dokáže rozpoznať značky obmedzujúce rýchlosť, značky pre diaľničné privádzače, značky pre zákaz predbiehania, či značky informujúce o konci rýchlostnej komunikácie. Systém rozpoznáva aj dodatočné značenie pre obmedzenia počas určitého druhu počasia. Aby vozidlo nepodávalo vodičovi chybné informácie, systém si kontroluje a vyhodnocuje údaje z kamery spolu s navigačným systémom a aktuálnymi dátami z vozidla.

Volkswagen Dynamic Road Sign Display zobrazí upozornenie na dopravné obmedzenie na displeji v stredovej konzole, na prístrojovej doske či na head-up displeji

Systém Dynamic Road Sign Display bude k dispozícii u vybraných vozidiel značky Volkswagen. Bude to však závisieť od konkrétnej krajiny a od toho, či vybrané vozidlo bude vybavené potrebnou kamerou a navigačným systémom.