Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google transformuje projekt autonómnych vozidiel na novú spoločnosť Waymo

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Autonómne vozidlá, ktoré vyvíja spoločnosť Google, najazdili počas siedmych rokov už viac ako 3,2 milióna kilometrov. Projekt teraz vstupuje do novej fázy a preto Google založil novú spoločnosť Waymo, ktorej cieľom je priviesť na trh technológie autonómnych vozidiel v širšom meradle.

Google odhalil spoje plne autonómne vozidlo už v roku 2014. To bolo zbavené zbytočných vecí, ako je volant, pedále a zrkadlá. O rok neskôr toto autonómne vozidlo vyrazilo do ulíc a napriek niekoľkým menším incidentom sa ukázal byť program ako celkom solídny úspech dlhoročného vývoja.

Spoločnosť Google sa rozhodla pre svoj projekt autonómnych vozidiel založiť samostatnú spoločnosť s názvom Waymo

Novo založená spoločnosť Waymo zastreší projekt týchto autonómnych vozidiel, názov podľa vyjadrenia Google znamená „novú cestu vpred v odvetví mobility“. Poslaním spoločnosti Waymo tak bude rozbehnúť komercializáciu autonómnych vozidiel a výroba produktov pre širokú verejnosť.

Cieľom novo založenej spoločnosti Waymo je komercializícia a dostupnosť autonómnych vozidiel pre širokú verejnosť

Jedným z ďalších krokov v oblasti autonómnych vozidiel by podľa vyjadrenia spoločnosti Waymo malo byť prevážanie ľudí v autonómnych vozidlách na ich pravidelných trasách alebo pri dochádzke do práce. Spoločnosť plánuje naďalej experimentovať a vyvíjať nové technológie pre zdokonalenie funkcií autonómnych vozidiel.