Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lexus LIT IS s desiatkami tisíc LED svetiel zažiari v hudobnom videoklipe

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Lexus je známa svojimi zvláštnymi, no zaujímavými konceptami, ktoré majú za úlohu pritiahnuť pozornosť verejnosti. Lexus tak predstavil napríklad levitujúci skejtbord, automobil vyrobený z kartónových lepeniek, či fiktívnu kozmickú loď. Najnovší „výstrelok“ je pre oko azda najpútavejším, ide to totiž upravený sedan Lexus LIT IS, ktorý je pokrytý viac ako 40 000 LED svetlami, a ktorý si zahrá hlavnú úlohu v hudobnom videoklipe.

Vývojári pokryli sedan Lexus LIT IS až 41 999 individuálnymi LED svetelnými jednotkami, ktoré spolu dokážu vyprodukovať spaľujúci jas o sile 175 000 lúmenov. Ak by sa použité LED pásy so svetlami natiahli a uložili za sebou do radu, vnikol by pás dlhý až 800 metrov.

Automobilka Lexus pokryla sedan LIT IS svetelnými pásmy s viac ako 40 000 LED diódami

Svetlá sa dajú konfigurovať tromi rôznymi spôsobmi. Režim Attract Mode posúva po LED pásoch sadu farebných animácií s cieľom upozorniť na dizajn vozidla. Režim Swapping to Music Viz premení koncept automobilu na obrovský vizuálny ekvalizér, ktorý vytvára farebnú odozvu na hrajúcu pieseň. Posledný režim Gesture Mode umožní používateľom ovládať LED osvetlenie za pomoci kamerového systému hernej konzoly a v podstate premeniť automobil na obrovské plátno reagujúce na jeho gestá.

LED svetlá na vozidle Lexus LIT IS svietia v troch rôznych režimoch

Tento koncept sa nebude dať kúpiť u lokálneho predajcu Lexus, no automobilka vytvorila vozidlo LIT IS špeciálne pre účely produkcie videoklipu britskej popovej hviezdy Dua Lipa. Je ale pravdepodobné, že vozidlo bude vystavované aj na motoristických výstavách. Veď takéto množstvo svetiel naozaj dokáže pritiahnuť pozornosť.

Projekt Lexus LIT IS bol vytvorený najmä pre účely produkcie hudobného videoklipu