Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TomTom Curfer dodáva jazdné štatistiky pre zlepšenie vášho šoférovania

TomTom Curfer dodáva jazdné štatistiky pre zlepšenie vášho šoférovania
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobily disponujú konektorom OBD pre palubnú diagnostiku, ktorý sa však spoločnosť TomTom rozhodla využiť pre zábavnejší doplnok vo forme zariadenia Curfer. Po pripojení k OBD prenáša Curfer zhromaždené dáta do sprievodnej mobilnej aplikácie, v ktorej používteľ prehľadne vidí, ako sa s automobilom správal počas cesty.

Údaje, ktoré zariadenie Curfer zhromažďuje, sa členia do štyroch hlavných kategórií: akcelerácia, brzdené, zatáčanie a voľnobeh. Aplikácia hodnotí výkon šoféra a priraďuje mu skóre, aby mohol vidieť, v ktorej oblasti by mohol svoje jazdné správanie vylepšiť.

TomTom Curfer je zariadenie pre konktor OBD a sprievodná aplikácia, ktorá sleduje vaše vodičské návyky

Spoločnosť TomTom tvrdí, že Curfer je založený na identifikácii správnych prevádzkových podmienok, ktoré sú ohodnotené stupnicou až do 100 percent. Je už len na samotnom šoférovi, aby sa snažil dosiahnuť túto hodnotu vo všetkých štyroch kategóriách, pričom sa to určite nepodarí zo dňa na deň, ide o dlhodobý proces pre zlepšenie vodičských návykov.

Mobilná aplikácia pre zariadenie TomTom Curfer prehľadne zobrazuje informácie o jazde v štyroch kategóriách a hodnotí vodiča na základe jeho jazdy

Okrem monitorovania vašich vodičských návykov, a nútenia k efektívnejšej jazde, dokáže Curfer samozrejme sledovať aj systém vášho vozidla. Rozpozná vozidlo a poskytne celý rad štatistík, ku ktorým ste doteraz nemali prístup.

Zariadenie TomTom Curfer okrem sledovania vodičských návykov poskytne samozrejme aj informácie o systéme pripojeného vozidla

Zariadenie Curfer spolu so sprievodnou mobilnou aplikáciou je navrhnuté tak, aby bolo jazdenie zábavné a je zamerané pre tých, ktorí majú radi svoj automobil a chcú sa dozvedieť trochu viac, čo sa s ním deje na ceste. TomTom Curfer je k dispozícii za cenu 79 Eur.