Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2016: Dotykový displej, ktorý vyvolá pocit skutočných tlačidiel

CES 2016: Dotykový displej, ktorý vyvolá pocit skutočných tlačidiel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ešte pred začiatkom veľtrhu CES 2016 získala spoločnosť Bosch ocenenie za inováciu "CES 2016 Innovation Award" v kategórii Audio/Video vybavenie vozidiel za svoj nový dotykový displej.

Predstavená novinka dokáže vytvárať rôzne textúry povrchov, ktoré vyvolávajú dojem skutočných tlačidiel. Vďaka haptickej odozve je možné jednoducho ovládať aplikácie z oblasti infotainmentu, akými sú napríklad navigácia, rádio alebo inteligentný telefón. Šoféri sa tak nebudú musieť často pozerať a kontrolovať informácie uvedené na displeji a namiesto toho budú môcť sledovať, čo sa deje na ceste.

Bosch, CES 2016, CES 2016 Innovation Award, displej, dotykový displej, automobil, auto, vozidlo, haptika, haptický systém, tlačidlo, dotyk, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky

Displej vytvára pocit hrubých, hladkých a vzorovaných povrchov, čím odlišuje rôzne tlačidlá a funkcie, pričom výber je vykonaný až silnejším stlačením tlačidla. Čo však robí túto obrazovku výnimočnou je fakt, že sa na prvý pohľad nijak neodlišuje od bežného displeja, ale používateľ má aj tak dojem, že sa dotýka skutočných tlačidiel.