Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dell Canvas: Digitálne plátno pre kreatívnych tvorcov

Dell Canvas: Digitálne plátno pre kreatívnych tvorcov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americký výrobca Dell predstavil zaujímavé zariadenie Canvas v podobe digitálnej kresliacej dosky, ktorú je možné pripojiť k akémukoľvek počítaču. Ide v podstate o položený monitor na stole, ktorý je prepojený s vaším počítačom a dá sa použiť pre kreslenie, animácie alebo iné činnosti, ktoré sa lepšie vykonávajú s pomocou digitálneho pera.

Dell Canvas má otočný regulátor, ktorý sa dá položiť kdekoľvek na displej. Používateľ si s jeho pomocou môže vyvolať kruhové meny, alebo ho vie použiť pre ovládanie Windows, či špecifických aplikácií. Pracovná plocha displeja má uhlopriečku 27 palcov so širokým rámom na všetkých štyroch stranách, čo môže byť užitočné pre stabilnejšie držanie položenej ruky počas tvorby.

Dell predstavil digitálnu kresliacu plochu v podobe horizontálne uloženého displeja Canvas

Rozlíšenie displeja je pritom len 2560 na 1440 bodov, čo Dell ospravedlňuje tým, že chce aby jeho zariadenie spolupracovalo aj s menej výkonnými počítačmi. K zariadeniu Canvas pridal Dell aj vlastný softvér, ktorý umožňuje pripnutie aplikácií k rôznym okrajom displeja. Canvas je možné pripojiť k počítačom s operačným systémom Windows 10, a už teraz dobre spolupracuje so softvérovými riešeniami od partnerov, ako je Adobe, Autodesk, AVID, Dassault Systems, SolidWorks.

Kreatívne zariadenie Dell Canvas, ktoré si určite nájde svoje miesto u maliarov, návrhárov, grafikov a tvorcov rôzneho obsahu, bude k dispozícii od 30. marca za cenu 1799 dolárov.

Dell predstavil digitálnu kresliacu plochu v podobe horizontálne uloženého displeja Canvas