Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ThinkPad T460s: Tenký notebook s poriadnym pracovným nasadením

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
15. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj tenký notebook môže byť vďaka moderným technológiám poriadne výkonný. Dokazuje to Ultrabook Thinkpad T460s z dielne spoločnosti Lenovo. Hrúbka len 2,1 centimetra a váha 1,7 kilogramu.

Tento 14 palcový krásavec môže byť vo voliteľnej konfigurácii vybavený aj WQHD displejom, s antireflexnou úpravou, ktorý má ešte o zhruba tretinu väčšie rozlíšenie ako štandardné FULL HD.

V minimalistickom tele sa však ukrýva maximálny výkon. Srdcom je tu 6-ta generácia procesora Intel i7, vo verzii vPro. Tento parameter ho predurčuje na využitie vo firemnom sektore a pomáha zvýšiť zabezpečenie, ako aj zjednodušiť správu podnikových počítačov, čím sa šetria náklady. Čip Trusted Platform Module (TPM) navyše šifruje dôležité údaje používateľa. No a k bezpečnosti v ultrabooku prispieva aj čítačka SMART kariet a najmä odtlačkov prstov.

K celkovému výkonu zariadenia veľmi výrazne pomáha ešte aj možnosť dostať dovnútra až do 24 Gigabajtov operačnej pamäte DDR4.

Notebook Lenovo ThinkPad T460s

O nič menej pútavejšie nie sú ani údaje o grafickej výbave. Popri integrovanej čipsetovej HD Graphic 520, však môže vynikať aj voliteľná externá grafika Nvidia Geforce 930M. S takouto mobilnou zostavou sa už môžu pohrať aj architekti, 3D animátori či tvorcovia videí. A určite pritom ocenia aj plnohodnotnú konektorovú výbavu.

Ak by to ale nestačilo, voliteľným príslušenstvom k ultrabooku je ešte malá externá dokovacia stanička, ktorá sa však s notebookom spája bezdrôtovo, cez najnovšiu technológiu WiGig.

T460s je teda ultrabook s ultramodernými technológiami. A treba povedať, že aj z výzoru zariadenia je vidieť, že je to člen rodiny Thinkpad. Znamená to, že spĺňa prísny armádny štandard vojenskej certifikácie, vďaka testom trvanlivosti, odolnosti a spoľahlivosti. No a k tomu patrí aj potešujúca informácia o tom, že batéria dokáže, na jedno nabitie, držať ultrabook pri živote viac ako 10 hodín.