Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahučký konvertibilný notebook Lenovo YOGA X1 nerobí žiadne kompromisy vo výkone

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
13. 5. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď sa pred časom dostala na svetlo sveta rozšírená rodina zariadení Lenovo X1, viacerí používatelia boli prekvapení, čo všetko ju tvorí. Medzi inými napríklad aj ultrabook YOGA X1, ktorý sa dostal aj do našej redakcie. Tam zaujal najmä váhou a veľkosťou v porovnaní s výkonom.

Lenovo už pred časom predstavilo svoju rozšírenú rodinu zariadení X1, ktoré by sa mali uplatniť najmä vo firemnom sektore. No ani skúsení domáci používatelia nimi nepohrdnú. V rodine si svoje miesto našiel aj zástupca modelovej rady YOGA, konkrétne notebook 2 v 1, X1 YOGA.

Práve v rámci konceptu YOGA je zrejmé, že aj pri tejto X1tke bude displej plne otáčateľný a teda samozrejme dotykový. Razom sa tak z ultrabooku stane 14 palcový tablet. Zaujímavé je však predovšetkým to, že ide o prvý konvertibilný ultrabook na svete s OLED displejom v rozlíšení až 2K. A s takouto konfiguráciou poteší Slovákov už v júli.

V tejto triede sa výrobca rozhodol ísť cestou bez kompromisov v hardvérovej výbave. V modeli X1 YOGA sú tak k dispozícii procesory Intel Core šiestej generácie až do najvyššej verzie i7, a tiež operačná pamäť do 16 GB. Samozrejmosťou je tiež rýchly flash disk SSD v podobe PCIe alebo SATA v kapacite do 1 TB.

K bezdrôtovému prenosu sa tu hlási o slovo aj mobilné dátové pripojenie LTE Advanced. To, že ide o zariadenie pre prácu podčiarkuje aj digitálne pero Stylus, ktoré je možné nabíjať v tele notebooku. S hmotnosťou 1,27 kilogramu je to teda jeden z najľahších 14 palcových ultrabookov na svete, s ktorým sa dá nepretržite pracovať až 11 hodín.