Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS Intel: Technológia pomáhajúca pri maloobchodných transakciách

TS Intel: Technológia pomáhajúca pri maloobchodných transakciách
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
28. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Intel predstavil technológiu, ktorá pomôže preklenúť bezpečnostnú dieru pri maloobchodných transakciách - Intel Data Protection Technology for Transactions (technológia na ochranu dát pri transakciách) má za cieľ získať si dôveru spotrebiteľov.

Spoločnosť Intel v stredu predstavila technológiu Intel Data Protection Technology for Transactions, čo je prvé riešenie svojho druhu na zabezpečenie spotrebiteľských a finančných dát enkrypciou end-to-end priamo zabudované do platforiem na mieste k predaju (POS). Na jeho vývoji sa podieľala spoločnosť NCR, ktorá je lídrom v technológiách spotrebiteľských transakcií. Riešenie Intel Data Protection Technology for Transactions v sebe spája optimalizovaný softvér pre maloobchodníkov s hardvérom od Intelu, vrátane procesorov Intel Core a vybrané procesory Intel Atom. Ich zlúčením sa dosiahne vyššia úroveň zabezpečenia od počiatočného bodu transakcie, až po ten koncový, keď budú transakčné dáta uložené na serveri banky.

Intel Data Protection Technology for Transactions pridáva ďalšiu ochrannú vrstvu softvéru na zabezpečenie procesu platby, čím dopĺňa súčasné maloobchodné investície do EMV (Europay, MasterCard a Visa) technológií na ochranu dát, ako sú overovanie kreditných kariet či vytváranie tokenov. Softvér je umiestnený a beží na čipsete pre pokročilé zabezpečenie od Intelu a pomáha vypĺňať diery pri prenose dát medzi zariadeniami POS a dátovým centrom.

Narastajúci počet narušení dát spochybňuje schopnosť maloobchodníkov zabezpečiť dáta spotrebiteľov a tým si udržať ich dôveru pre ďalšie zdieľanie dát. Tieto skutočnosti stoja v ceste rýchlejšiemu osvojeniu si technológií internetu vecí.

Odhaduje sa, že len tento rok podniky minú 114 miliárd USD na boj s kybernetickými útokmi súvisiacimi s malvérom a tiež, že v priebehu roka sa doteraz ukradlo už približne 100 miliónov kreditných kariet z dôvodu narušenia ochrany dát.

Riešenie Intel Data Protection Technology for Transactions bolo vyvinuté ako odpoveď na tieto problémy a zároveň na urýchlenie spustenia internetu vecí v prostredí maloobchodu.

Podstatné fakty:
● Intel Data Protection Technology for Transactions vytvára zabezpečenú cestu medzi koncovým bodom transakcie, systémom na mieste k predaju (POS) a serverovými sieťami, čím dôjde k bezpečnému prenosu informácií od spotrebiteľa.
● Intel Data Protection Technology for Transactions pomáha znižovať riziko vytvorením zabezpečeného kanála, cez ktorý môžu transakcie požadovať overenie platby a poskytuje jednotné zabezpečovacie riešenie pre maloobchodníkov bez ohľadu na výrobcu pôvodného POS alebo predajcu periférnych zariadení.
● Toto riešenie podporuje všetky moderné formy platieb kreditnými a debetnými kartami vrátane EMV (Europay, MasterCard a Visa), magnetického prúžku a možností Near Field Communication (NFC), vrátane Google Wallet, Softcard a Apple Pay.
● Táto technológia je kompatibilná so všetkými maloobchodnými formami POS, ktoré majú vybrané procesory Intel vo svojich POS sieťach, vrátane tabletov.
● Riešenie bude na začiatku dostupné pre druhú a tretiu generáciu procesorov Intel Core a tiež pre nasledujúce generácie procesorov Intel Core. Okrem nich budú túto novú technológiu od Intelu podporovať aj tablety s procesorom Intel Atom Baytrail-T a všetky budúce procesory Intel Atom.
● Intel Data Protection Technology for Transactions je možné použiť takisto v nemaloobchodných odvetviach a aplikáciách. Napríklad, v spôsobe akým letiská zabezpečia preverované informácie z pasu a vodičského preukazu pri kontrole totožnosti alebo ako lekárne ochránia spotrebiteľské informácie súvisiace s predpisom ďalších liekov.
● Táto nová technológia od Intelu prináša flexibilitu do ochrany dát, pričom obchodníci môžu teraz presunúť prostriedky určené na riešenie bezpečnostných otázok do zlepšovania spokojnosti zákazníkov a zážitku z nakupovania.
● Klientsky softvér je dostupný už teraz; úplné riešenie založené na Intel Data Protection Technology for Transactions bude dostupné pre maloobchod v prvom polroku 2015.

Povedali o Intel Data Protection Technology for Transactions:

„Toto riešenie predstavuje významné zlepšenie v súčasnej ochrane dát pri maloobchodných transakciách, bez potreby nákladných hardvérových aktualizácií a poskytuje maloobchodníkom cestu pre osvojenie si nových technológií internetu vecí,” povedala Michelle Tinsleyová, riaditeľka pre mobilitu v maloobchode a platby v Intel. „Takisto sa tým pripravuje pôda pre iné odvetvia, ako finančné služby, zdravotníctvo či dokonca vládne agentúry.”

„Spotrebitelia a maloobchodníci potrebujú riešenia, ktoré budú minimalizovať riziko, že sa ich informácie ocitnú v nesprávnych rukách. NCR a Intel si uvedomujú túto potrebu a dopĺňajú transakčné systémy o novú úroveň zabezpečenia. Používaním Intel Data Protection Technology for Transactions spolu s NCR DataGuard sa všetky dôležité dáta počnúc informáciami o spotrebiteľoch, cez platby, až po dôverné obchodné informácie ochránia pre možným zneužitím,” povedal Chris Lybeer, viceprezident pre strategický rozvoj v NCR.

„Ešte nikdy nebolo pre maloobchodníkov dôležitejšie, alebo náročnejšie, riadiť a chrániť dáta naprieč celým platobným ekosystémom. „Bezpečnostná architektúra Intel Data Protection Technology for Transactions to robí naozaj očividne - oddeľuje spracovanie transakcie od POS - čím sa tieto dáta stávajú nedostupnými a tak sú mimo dosah hackerov. To môže len a len pomôcť dodať viac dôvery tak maloobchodníkom ako aj spotrebiteľom, že ich skúsenosť s POS bude bez narušenia,” povedala Karen Websterová, riaditeľka Market Platform Dynamics.

(Zdroj: TS Intel)