Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IBM Watson Analytics: Kľúčové analýzy pre všetkých

IBM Watson Analytics: Kľúčové analýzy pre všetkých
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
6. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť IBM predstavila novú službu Watson Analytics – tá má firmám sprostredkovať okamžitý prístup k špičkovým analytickým nástrojom pre predikciu trhu a vizuálnu analýzu. Podľa štatistík totiž len veľmi malé percento firiem využíva pri kľúčových rozhodnutiach výkonné analytické nástroje.

IBM je tu s analytickou službou Watson Analytics, ktorá umožní firmám robiť jednoduchšie či zložitejšie analýzy, ale aj využívať prediktívnu analytiku každému. Prvá spustená verzia je dostupná bezplatne v cloude pre počítače aj mobilné telefóny. Watson Analytics pomôže svojimi funkciami pri analýzach súvisiacich s triedením, využívaním i ukladaním dát, ale aj s ich vizuálnym spracovaním.

Watson Analytics hovorí prirodzeným jazykom biznismenov. Po jednoduchom zadaní toho, čo by sme chceli zistiť v príkazovom riadku, poskytne cenné informácie, vysvetľujúce danú problematiku v jazyku profesionálov zo sveta podnikania. Watson Analytics používa počas spracovania dát prirodzený jazyk, a tak firmám môže dávať aj odpovede na kľúčové otázky týkajúce sa ich biznisu, ako napríklad:

Čo môže posilniť predaj mojich produktov?

Aké benefity najviac motivujú zamestnancov v práci?

Ktoré kontrakty sa mi podarí s najväčšou pravdepodobnosťou uzavrieť?

Na rozdiel od iných analytických nástrojov, ktoré vytvárajú vizualizáciu však Watson Analytics robí potrebnú prípravu dát pre ich ďalšie spracovanie, vykonáva prediktívnu analýzu, ako aj pretransformovanie výsledkov analýzy do vizuálnej podoby automaticky. Watson Analytics pritom využíva prediktívnu analytiku aj na to, aby poskytol okrem kľúčových informácií aj prekvapivé vzorce a vzťahy v jednotlivých odvetviach podnikania.

(Zdroj: TS IBM)