Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová generácia 3D tlačiarní Original Prusa i3 MK2 pre profesionálov aj nadšencov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Česká spoločnosť Prusa Research si na podujatie CES Unveiled Prague priviezla svoju novú generáciu 3D tlačiarne Original Prusa i3 MK2, ktorá si okrem väčšieho objemu pre 3D tlač objektov prináša aj inovatívne technológie, ktoré sú pre 3D tlačiarne unikátne, alebo menej bežné.

3D tlačiareň Original Prusa i3 MK2 dostala do výbavy novú tepelnú dosku HeatBed MK42, ktorá pri 3D tlači dokáže kompenzovať studené rohy. Jej finálny návrh používa tri napájacie zóny, kde sa rohy zohrievajú o niekoľko stupňov Celzia viac, ako v strede dosky. Tým sa vytvára teplý vzduchový štít na rohoch tlačovej dosky. Táto technológia výrazne pomáha pri 3D tlači väčších objektov.

Česká spoločnosť Prusa Research na CES Unvieled Prague predstavuje novú generáciu 3D tlačiarní Original Prusa i3 MK2

Keď už sme pri tej veľkosti, nová generácia 3D tlačiarne Original Prusa i3 MK2 má svoj priestor pre tlač až o 31 percent väčší, ako jej predchodca, tlačiareň Original Prusa i3 Design. S rozmermi 250 x 210 x 210 milimetrov sa pritom tento priestor dokázal vtesnať do rovnakého rámu tlačiarne. Je to väčší objem, ako majú napríklad 3D tlačiarne Ultimaker 2+ alebo Zortrax M200.

Tlačová plocha zo skla bola nahradená nezničiteľným materiálom Ultem PEI, pričom hrúbka sa zväčšila na 3 milimetre, kvôli tepelnej izolácii spodnej strany tlačovej plochy. Toto prináša značnú výhodu pre 3D tlač typu „edge-to-edge“.

3D tlačiareň Original Prusa i3 MK2 má väčší objem priestoru pre tlač objektov a upravenú tlačovú dosku

Výrobca vypočul požiadavky používateľov a 3D tlačiarni Original Prusa i3 MK2 pridal funkciu automatickej kalibrácie, pre ktorú vyvinul 9 špecializovaných kalibračných bodov, ktoré umožnia tlačiarni získať veľkú opakovateľnosť pre tlači rovnakých objektov. Vďaka automatickej kalibrácii je už aj prvá tlačová vrstva bezproblémová a presná.

3D tlačiareň Original Prusa i3 MK2 má stabilnejšiu rámovú konštrukciu a je vyrobená z odolných materiálov

3D tlačiareň Original Prusa i3 MK2 má vylepšenú stabilitu rámovej konštrukcie, dosahuje rýchlejšie časy pri tlači, ako jej predchodca, a vďaka navýšeniu tlačovej teploty až na 300 stupňov Celzia je možné tlačiť za použitia niekoľkých ďalších polymérov, ako sú zmesy PC a Nylonu.

3D tlačiareň Original Prusa i3 MK2 má zvýšenú tlačovú teplotu až do 300 stupňov Celzia, čo používateľom umožnuje tlač s použitím širokého výberu materiálov