Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Super rýchly fotoaparát Olympus OM-D E-M1 Mark II

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Olympus sa pochválila novou vlajkovou loďou – fotoaparátom OM-D E-M1 Mark II, ktorý dokáže vyhotoviť snímky v plnom rozlíšení rýchlosťou až 18 snímok za sekundu s použitím kontinuálneho AF a AE trekovaním.

Olympus pracuje na novej verzii svojej vlajkovej lode Micro Four Third fotoaparátu OM-D E-M1 Mark II, ktorý je osadený vysokorýchlostným obrazovým procesorom TruePic VIII. Ten je údajne 3,5 krát rýchlejší ako jeho predchádzajúca verzia. Nový fotoaparát dostal do vienka 20,4 megapixlový snímač Live MOS a elektronickú uzávierku, ktorá mu umožňuje vyhotoviť snímky v plnom rozlíšení rýchlosťou 60 snímok za sekundu v uzamknutom režime AF a AE, alebo až 18 snímok za sekundu v kontinuálnom režime AF a AE.

Spoločnosť Olympus sa pochválila novou vlajkovou loďou - fotoaparátom OM-S E-M1 Mark II

Kontinuálne AF sledovanie sľubuje dramatický nárast výkonu vďaka novému algoritmu, ktorý je zameraný na sledovanie pohybujúcich sa objektov v scéne. Olympus vybavil fotoaparát OM-D E-M1 Mark II novým režimom Pro Capture, ktorý je určený pre zachytenie momentov v bleskovej rýchlosti spolu s režimom High Res Shot s rozlíšením 50 megapixlov, ktorý vraj zachytí detaily porovnateľné s full-frame DSLR fotoaparátmi.

Fotoaparát Olympus OM-S E-M1 Mark II má nový vysokorýchlostný obrazový procesor TruePic VIII

Fotoaparát Olympus OM-D E-M1 Mark II tiež dokáže zachytiť videá v plnom rozlíšení 4K (4096 x 2060 bodov) a o kompenzáciu chvenia pri videách sa postará špecializovaný elektronický stabilizačný systém, u fotografií to má na starosti pre zmenu 5 osová stabilizácia obrazu. Fotoaparát je odolný voči striekajúcej vode a prachu a je mrazuvzdorný do teploty -10 stupňov Celzia.

Olympus vylepšil aj batériu, ktorá by mala vydržať až o 37 percent dlhšie oproti predchádzajúcemu modelu vlajkovej lode. OM-D E-M1 Mark II si dokonca pribalil aj dvojicu slotov pre pamäťové karty.