Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4K kamera Panasonic HC-X1 si lepšie poradí s horšími svetelnými podmienkami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nová vlajková loď spoločnosti Panasonic z oblasti profesionálnych videokamier, model HC-X1, nakrúca videá v rozlíšení 4K a má lepší výkon aj pri nakrúcaní v podmienkach s nízkou úrovňou osvetlenia, rýchlejšie automatické ostrenie a širší pozorovací uhol, ako jej predchodca HC-X1000.

Novým rysom videokamery HC-X1 je obrazový snímač s veľkosťou 1 palec, čo je výrazné zlepšenie oproti 1 / 2,3 palcovému snímaču z dvoch rokov starej kamery HC-X1000. Videokamera tak môže prijať oveľa viac svetla čo znemená lepší obraz aj pri nízkej kvalite okolitého osvetlenia.

Nová profesionálna videokamera Panasonic HC-X1 je nástupcom modelu HC-X1000

Dáta zachytené obrazovým snímačom ešte musia byť spracované v reálnom čase, čo môže spôsobovať problémy s automatickým ostrením, najmä pri rýchlo sa pohybujúcich objektoch, napríklad pri športe. Tento problém Panasonic rieši novým systémom automatického ostrenia, ktorý dokáže analyzovať dáta, pričom stále pracuje dostatočne rýchlo aj pre športové využitie.

4K videokamera Panasonic HC-X1 má nový 1 palcov veľký obrazový snímač pre nakrúcanie aj pri horších svetelných podmienkach

V prednej časti obrazového snímača umiestnil Panasonic objektív Leica s 24 mm zorným poľom a 20 násobným optickým zoomom. Videokamera HC-X1 tak dokáže zachytiť širší pás scény nachádzajúcej sa pred ňou, ako to dokázal jej predchodca, model HC-X1000.

Vylepšený systém automatického ostrenia umožňuje kamere Panasonic HC-X1 ostré nakrúcanie aj rýchlo sa pohybujúcich objektov

Kamera disponuje tromi ručnými krúžkami na objektíve pre priblíženie, ostrenie a clonu, má XLR audio vstupy, OLED hľadáčik, 3,5 palcový displej, neutrálne filtre a vyváženie bielej.

Nová 4K videokamera Panasonic HC-X1 bude k dispozícii po celom svete od decembra tohto roku. V Európe bude pritom stáť 3199 Eur.

4K profesionálna videokamera Panasonic HC-X1 je vybavená objektívom Leica s 24mm zorným poľom