Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dyson: Zvlhčovač vzduchu s UV dezinfekciou

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
20. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Dyson už pripravila miernu revolúciu v oblasti svojich ventilátorov – klasické vrtuľky totiž nahradila zariadením s tvarom, ktorý sa dá najlepšie prirovnať k bublifuku. No a doňho teraz prihodila aj niečo naviac, konkrétne možnosť zvlhčovania vzduchu a jeho čistenie pomocou UV žiarenia.

Britská spoločnosť Dyson, známa predovšetkým výrobou cyklonických vysávačov, priniesla v septembri novinku s názvom Dyson 360 Eye. Bol to veľký skok aj pre samotnú firmu, nakoľko išlo o prvý robotický vysávač tejto ikonickej značky. Ani nie po dvoch mesiacoch predstavuje v Japonsku svoj zvlhčovač vzduchu v tvare bublifuku, ktorý nahradil i klasický ventilátor. Zariadenie sa volá Dyson Humidifier a je evolúciou línie Air Multiplier, spomínaných ventilátorov bez vrtuliek. Humidifier kladie dôraz na hygienickú čistotu tak, že para, ktorú systém vyfukuje, prechádza čistením pomocou UV žiarenia.

„Zvlhčovače sa zväčša pokladajú za spôsob, akým môžete bojovať proti alergiám a príznakom prechladnutia či chrípky. V skutočnosti však množstvo z nich robí pravý opak,“ vysvetľuje samotný šéf, James Dyson. „Väčšina z nich je živnou pôdou pre baktérie, ktoré sa ďalej distribuujú po vašom dome.“ Vďaka dysonovskej metóde ožarovaním vody UV žiarením pred vypustením do ovzdušia sa má zabiť až 99,99 % baktérií. Humidifier je vyrobený z polykarbonátu, batéria vydrží asi 18 hodín prevádzky a obsahuje 3-litrovú nádrž na vodu. Nechýba mu možnosť ovládania na diaľku a počas leta dokáže pracovať aj ako klasický ventilátor. Dočkáme sa ho však až na budúci rok.

(Zdroj + foto: Engadget)