Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stroj vyrábajúci balenia na základe rozmerov prepravovaného produktu

Stroj vyrábajúci balenia na základe rozmerov prepravovaného produktu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Firmy dodávajúce produkty priamo spotrebiteľom musia riešiť to, aby doprava bola čo najefektívnejšia a býva problémom mať škatule správnej veľkosti pre každú zásielku. Výsledkom tak býva nadmerný obalový materiál a škatule, ktoré sú väčšie, než je nutné, čo samozrejme predražuje prepravné náklady.

To bol zrejme aj dôvod, prečo belgická start-up spoločnosť Fit Things vytvorila stroj Slimbox, ktorý vytvára škatule na základe rozmerov každého jedného produktu. Proces sa začína zmeraním dĺžky, šírky a výšky prepravovanej položky a zadaním získaných rozmerov do sprievodnej bezplatnej aplikácie pre mobilné zariadenia so systémom iOS alebo Android. Aplikácia na základe rozmerov vytvorí počítačový model pre škatuľu.

Stroj Slimbox je určený pre výrobu škatúľ prispôsobených podľa rozmerov produktu

Dáta sa následne prenesú do samotného stroja Slimbox, do ktorého sa vsunie plochý list vlnitej lepenky. Stroj využíva laser pre vytváranie perforovaných rezov na miestach, kde sa bude škatuľa ohýbať. Potom už len stačí, aby používateľ ručne poskladal škatuľu so špecifickými rozmermi, vložil do nej produkt a uzatvoril ju.

Strj Slimbox vyrába škatule za pomoci laseru, ktorý do lepenky vyrežie perforované rezy v častiach, ktoré majú byť ohýbané

V prípade, že je zasielaný produkt príliš ťažký, je možné vyrobiť druhú škatuľu, ktorá je len o niečo málo väčšia, takže sa pohodlne do nej zmestí prvá. Vznikne tak odolnejší obal na prepravu produktu. Stroj taktiež môže vyrezať otvory pre prenášanie, alebo iné časti, ktoré môžu byť vložené do škatule. Navyše stroj môže odpad z lepenky narezať na malé časti, ktoré budú slúžiť ako výplň okolo produktu.

Stroj Slimbox tiež môže narezať odpad z lepenky na malé časti, ktoré môžu byť použíté ako výplň okolo prepravovaného produktu

Spoločnosť Fit Things zatiaľ neoznámila cenu zariadenia, no záujemcovia môžu získať cenovú ponuku z ich webovej stránky produktu. Výroba zariadení Slimbox by sa pritom mala začať v najbližších mesiacoch a dodávky sú naplánované na september 2017.