Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Intel odhalil svoj vlastný komerčný dron Falcon 8+

Intel odhalil svoj vlastný komerčný dron Falcon 8+
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dron Falcon 8+ je prvým dronom so značkou Intel, ktorý je určený pre komerčné a profesionálne použitie, a ktorý je vybavený pokročilými technológiami pre priemyselné inšpekcie, prieskum a mapovanie oblastí.

Nový dron Falcon 8+ je postavený na základoch dronu Falcon 8 od spoločnosti AscTec. Môže sa pochváliť vysokou stabilitou, presnosťou GPS a riadiacou letovou elektronikou a komponentmi, ktoré sú trojnásobne redundantné. Okrem toho si dron nárokuje prvenstvo v oblasti pomeru rozloženia hmotnosti a úžitkového zaťaženia (samotná hmotnosť dronu je 1,1 kg a jeho maximálne úžitkové zaťaženie je 0,8 kg). Vďaka tomu je Falcon 8+ určený pre niektoré intenzívne aplikácie v teréne.

Spoločnosť Intel predstavila svoj komerčný dron Falcon 8+

Dron Falcon 8+ dostal do výbavy pokročilý, vode odolný pozemný riadiaci systém Intel Cockpit pre kontrolu a ovládanie dronu, ako aj batériovú technológiu Intel PowerPack, ktorá ho udrží vo vzduchu. V strede riadiaceho systému Cockpit je umiestnený tablet, bežiaci na procesore Intel, ktorý je určený pre plánovanie a vykonanie zložitých leteckých trás, rovnako ako pre sledovanie živého prenosu videa priamo z dronu prostredníctvom digitálneho spojenia s nízkou latenciou až do rozlíšenia 1080p s dosahom jedného kilometra. Dron sa dá ovládať pomocou pákového ovládača.

Súčasťou dronu Intel Falcon 8+ je aj pokročilé pozemné diaľkové riadiace centrum Intel Cockpit

Falcon 8+ si na palubu priniesol senzory, ktoré dokážu mapovať povrch s presnosťou na jeden milimeter, čo podľa vyjadrenia Intelu umožňuje replikovanie trás s vysokým stupňom presnosti. Konštrukcia dronu s ôsmimi vrtuľami je vo forme písmena V s rozmermi 768 x 817 x 160 milimetrov. Jeho vzletová hmotnosť je 2,8 kilogramu pri zaťažení s kamerou na otočnom závese pre prenos 1080p HD videa.

Intel predstavil svoj komerčný dron Falcon 8+ počas konferencie Intergeo v Nemecku, no zatiaľ nepadla žiadna zmienka o jeho dostupnosti či cene.

Dron Intel Falcon 8+ sa pýši výborným pomerom medzi vlastnou hmotnosťou a úžitkovým zaťažením