Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

UberBlox: Modulárna stavebnica pre vaše výtvory

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

UberBlox je kovová stavebnica, ktorá ponúka modulárny systém pre vytváranie rôznych pevných prototypov a automatizovaných strojov. Jej konštrukcia vychádza v ústrety používateľom, ktorí majú nejaké tie znalosti z techniky a chcú si ich otestovať v prijateľnej a v podstate jednoduchej forme oproti bežným veľkým strojom.

Základom systému je nový uzamykací mechanizmus s jedným konektorom pre uchytenie potrebného nástroja pre vytváranie prototypu alebo realizovanie technického nápadu. Samotná stavebnica sa konštruuje pomocou malého bežného nástroja, ktorý rýchlo a presne spojí jeden blok s druhým.

UberBlox

Pevne pospájané bloky tak poskytujú odolné a pevné rámy pre uchytenie širokej škály štruktúr a zložitých strojov, ako sú napríklad rôzne robotické ramená, CNC stroje a mechanizmus 3D tlačiarní. K systému sú pridané aj rôzne ovládacie panely, podľa toho, aké počítačové pripojenie alebo automatizáciu daný projekt vyžaduje.

Katalóg pre systém UberBlox sa neustále rozrastá o kompatibilné a prispôsobiteľné diely, vrátane pohyblivých komponentov, motorčekov, elektroniky a ovládačov založených na populárnych doskách, ako sú Arduino a Raspberry Pi.

UberBlox

Spoločnosť uvádza ako príklad použitie stavebnice ako 3D tlačiareň pre ľudí, ktorí chcú zdokonaliť svoje technické zručnosti postavením a vyladením vlastnej 3D tlačiarne. Okrem 3D tlače by sa systém mohol použiť na vytváranie rôznych typov robotov, presných manipulačných ramien, frézovanie, rezanie laserom a mnoho ďalších.

Kampaň pre podporu tohto projektu sa začne na konci februára prostredníctvom start-up portálu Kickstarter.

UberBlox