Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG ukrylo snímač odtlačkov prstov pod sklo obrazovky smartfónu

LG ukrylo snímač odtlačkov prstov pod sklo obrazovky smartfónu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Snímače odtlačkov prstov sú v dnešnej dobe viac menej bezpečnostným štandardom moderných smartfónov, ale zvyčajne bývajú integrované v rámci nejakého druhu tlačidla. Spoločnosť LG si dala za cieľ vytvoriť plynulejšie a minimalistické zariadenie a predstavila svoj nový modul snímača odtlačkov prstov, ktorý je umiestnený pod sklom obrazovky smartfónu. Ak neviete, čo presne máte hľadať, ani nebudete vedieť, že tam je.

Nový snímač odtlačkov prstov vyvinula dcérska spoločnosť LG Innotek. Snímač umožňuje používateľom jednoducho umiestniť svoj prst na sklo displeja smartfónu a snímač jednoducho prečíta odtlačok. Výhodou tohto riešenia z pohľadu LG je to, že takto ukrytý snímač odtlačkov prstov je chránený proti poškriabaniu a má potenciál pre využitie v smartfónoch odolných proti vode, pretože odpadá nutnosť chránenia ďalšieho tlačidla.

LG, LG Innotek, snímač, senzor, snímač odtlačkov prstov, smartfón, sklo, obrazovka, odtlačky prstov, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Ako dôkaz funkčnosti konceptu vytvorilo LG malú, 0,3 milimetrovú, drážku na spodnej strane krytu skla obrazovky, do ktorej bol vložený modul snímača odtlačkov prstov. Podľa vyjadrenia LG by mal mať nový modul až 99,998 percentnú presnosť snímania, čiže šanca na zlé rozpoznanie odtlačku niekoho iného sa scvrkla na 0,002 percenta. S takto ukrytým senzorom môžu vývojári smartfónov rozmýšľať, ako kreatívne využiť jeho vlastnosti.

Spoločnosť LG zatiaľ neprezradila informácie o tom, ktorí výrobcovia, ak vôbec nejakí, adoptujú túto novú technológiu vo svojich telefónoch. Je však veľmi pravdepodobné, že minimálne samotné LG vybaví svoje budúce smartfóny takýmto diskrétnym snímačom odtlačkov prstov.