Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľné zariadenie vo veľkosti pečiatky v sebe ukrýva potenciál

Nositeľné zariadenie vo veľkosti pečiatky v sebe ukrýva potenciál
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 4. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Wearables, alebo nositeľné zariadenia si u používateľov nachádzajú stále väčšiu obľubu a aj preto sa vývojári snažia prinášať v tejto oblasti nové inovácie a technológie, ktoré by nám ešte viac uľahčili život.

Spoločnosť MC10 vyvinula nositeľné zariadenie s názvom Wearable Interactive Stamp Platform (WiSP), ktoré predstavuje technológiu zabudovanú do veľkosti pečiatky tenkej ako ľudský vlas. Tá by mohla poskytnúť pohodlnejší spôsob sledovania zdravotného stavu u pacientov alebo by mohla nahradiť vstupenky na športové podujatia či koncerty.

Základom inteligentnej pečiatky alebo náplasti WiSP je technológia Near Field Communication (NFC), ktorá predstavuje sadu komunikačných protokolov, ktoré umožnia dvom elektronickým zariadenia spolu komunikovať v tesnej blízkosti, zvyčajne vo vzdialenosti 4 centimetrov. V prípade WiSP sa informácie budú dať získať buď pomocou NFC čítačky alebo inteligentného zariadenia s technológiou NFC.

Výrobca samozrejme myslel aj na bezpečnosť a do zariadenia implementoval ochranu dát spolu s programovateľnou funkciou blokovania, ktorá umožňuje iba čítanie a nie zápis údajov. Ak nositeľ odstráni inteligentnú pečiatku, stáva sa nečitateľná a môže byť vyhodená.

Wearable, nositeľné zariadenie, WiSP, nálepka, NFC, anténa, Wearable Interactive Stamp Platform, MC10, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

WiSP má potenciál pre celý rad použití a spôsobov, akým bude vyrobený. Toto inteligentné zariadenie sa skladá z vrstvy s anténou a NFC čipom, ktoré sú pripojenie do inej vrstvy vyrobenej z lekárskeho lepidla. Vďaka tomu sa pečiatka dokáže prispôsobiť natiahnutiu a pohybom ľudskej kože. Ďalšia tenká vrstva umožňuje potlačenie rôznej grafiky alebo loga a horná vrstva z UV fólie chráni vrstvu s anténou a NFC čipom.

Inteligentná pečiatka WiSP sa dá nosiť po dobu až dvoch dní, čo v sebe zrejme zahŕňa aj spánok, sprchovanie alebo namáhavú činnosť.

Wearable, nositeľné zariadenie, WiSP, nálepka, NFC, anténa, Wearable Interactive Stamp Platform, MC10, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Spoločnosť MC10 nedávno uzavrela partnerstvo so spoločnosťou MHMP International, ktorá sa zaoberá produktovým dizajnom. Toto partnerstvo by malo pomôcť komercializovať zariadenie WiSP. Spoločnosti sa zatiaľ nevyjadrili, kedy bude technológia k dispozícii a ani koľko bude stáť, no jej budúce využitie by mohlo zahŕňať spotrebiteľské činnosti, ako sú bezhotovostné platby, prístupy na hotelovú izbu, registráciu na podujatia alebo nasadenie v zdravotníctve, kde by WiSP mohol jednoduchým spôsobom poskytovať informácie o pacientovi.