Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo kraľuje tabletom a PC!

Lenovo kraľuje tabletom a PC!
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
7. 11. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lenovo už dávnejšie podalo vyhlásenia i plány o tom, že sa chce stať najväčším výrobcom počítačov a tabletov do konca roka 2016. Ambiciózne tvrdenie, však? Zaujímavosťou však je, že sa mu to v podstate podarilo oveľa skôr.

Čínske Lenovo sa netají ambíciami, no teraz už ani výsledkami. Vyzerá to tak, že svoj cieľ, stať sa do roku 2016 najsilnejším výrobcom počítačov a tabletov, dosiahlo o celých šesť finančných kvartálov skôr. V poslednej finančnej správe Lenova o zárobkoch stojí, že zarobilo čistých 262 miliónov dolárov v trojmesačnom období júl – september 2014. Svoju zásluhu majú na tom kvantá predaných tabletov a smartfónov, ktoré pred pár rokmi ešte k najväčším výsadám spoločnosti zrovna nepatrili.

Lenovo sa vo svojich finančných plánoch poistilo aj januárovou akvizíciou Motoroly od spoločnosti Google a aj tieto smartfóny sa tak prezliekli do lenováckych šiat a posilnili trh v Severnej Amerike i Európe. A aby sa poistili po všetkých stránkach, novinkou je vymenovanie spoluzakladateľa Yahoo! Jerryho Yanga za člena predstavenstva Lenova. Ten je v súčasnosti riaditeľom Alibaba Group Holding a už pred tým spolupracoval s Lenovom ako poradca.