Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Renault Kangoo Z.E. zvyšuje svoj dojazd o viac ako 50 percent

Renault Kangoo Z.E. zvyšuje svoj dojazd o viac ako 50 percent
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Renault patrila medzi prvých výrobcov, ktorí priniesli na trh elektricky poháňané elektromobily. V súčasnosti Renault aktualizuje svoj existujúci park elektromobilov pridaním väčších batérií, ktoré im umožnia zvýšiť dojazd na jedno nabitie. Začalo s modelom elektromobilu Zoe a teraz sa toto vylepšenie rozširuje aj do modelu Kangoo Z.E.

Zvýšenie dojazdu vychádza z kombinácie nového motora a batérie. Konštruktérom sa tak podarilo navýšiť dojazd na jedno nabitie o viac ako 50 percent s ohľadom na normálne jazdné podmienky. Elektromobily teraz zvládnu prejsť vzdialenosť 270 kilometrov, čo je o 100 kilometrov viac než predtým. To by v prípade elektromobilu Kangoo Z.E. malo byť dostačujúce pre väčšinu obchodníkov, ktorí robia každodenné výjazdy.

Renault zvýšil dojazd svojho elektromobilu Kangoo Z.E. o viac ako 50 percent

Podľa vyjadrenia automobilky Renault je nový dojazd elektromobilu Kangoo Z.E. doteraz najdlhším na trhu s malými vanmi. Prekonal tak svoju konkurenciu v podobe vozidiel Ford Transit Connect či Peugeot Partner.

Aktualizácia stavia Kangoo Z.E. do línie s novým elektromobilom Zoe, ktorého vyšší dojazd bol prezentovaný počas autosalónu v Paríži. Vďaka batériovým článkom s LG Chem tak vynovené modely elektromobilov môžu poskytnúť vodičom dojazd do vzdialenosti približne 300 kilometrov pri bežných jazdných podmienkach.

Renault Kangoo Z.E. vďaka novému motoru a väčším batériam zvláda pri bežných jazdných podmienkach prekonať vzdialenosť viac ako 270 kilometrov