Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Volvo S90 Excellence má sedadlá prispôsobené pre náročných manažérov

Volvo S90 Excellence má sedadlá prispôsobené pre náročných manažérov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Švédska automobilka Volvo sa rozhodla vydať vylepšenú verziu svojho luxusného sedanu S90, ktorá dostala prívlastok Excellence a je určená pre náročných manažérov, ktorí vyžadujú skĺbenie pohodlia a luxusu s pracovným prostredím aj počas prepravy v automobile.

Hlavným prvkom automobilu Volvo S90 Excellence je revidovaná verzia konceptu autosedačiek Lounge Console, ktorý bol prezentovaný vlani v Šanghaji. Namiesto miesta pre spolujazdca, ktoré zaberalo vzácny priestor, sa Volvo rozhodlo osadiť do priestoru vedľa vodiča viacúčelovú skrinku alebo podnožku. Tá uvoľní dostatok miesta pre nohy pasažiera na zadnom sedadle, ktorý má tak pocit, ako keby letel v prvej triede.

Volvo S90 Excellence

Volvo S90 Excellence má namiesto sedadla pre spolujazdca umiestnenú viacúčelovú podnožku Lounge Console

Viacúčelová podnožka môže slúžiť ako priestor pre uskladnenie topánok či inej batožiny a vecí, zatiaľ čo v režime pracovného priestoru môže cestujúci využívať rozkladací stolík a vysúvací displej pre prácu s notebookom. V režime zábavy displej slúži pre prehrávanie video obsahu, pričom audio je streamované cez slúchadlá Bowers & Wilkins. Ak už aj zábavy bolo dostatok, obrazovka sa dá sklopiť a podnožka môže prejsť do režimu relaxácie.

Podnožka Lounge Console môže slúžiť aj ako pracovný stôl s displejom

Spolu so systémom Lounge Console má nové Volvo S90 Excellence aj luxusné sklopné sedadlá, ktoré poskytnú masáž chrbta. K dispozícii je priestor pre chladenie nápojov a úložné priestory pre kryštálové poháre. Používateľ si tak môže dopriať dúšok šampanského na ceste medzi kanceláriou a letiskom.

Lounge Console v S90 Excellence môže slúžiť aj ako odkladací priestor

Hoci je S90 Excellence automobil zameraný na výkonných manažérov, Volvo myslelo aj na zážitok z jazdy. Auto je poháňané hybridným zmiešaným preplňovaným štvorvalcovým motorom T8 s elektromotorom umiestneným na zadnom kolese. Informačný systém je plne kompatibilný s Apple CarPlay a Android Auto.

Sadné sedadlá v automobile Volvo S90 Excellence môžu počas dlhej jazdy poskytnúť masáž chrbta