Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Impossible I-1: Analógový instantný fotoaparát kráča v stopách Polaroidu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď Polaroid v roku 2008 oznámil ukončenie výroby svojich povestných instantných fotoaparátov, spoločnosť Impossible od neho zakúpila poslednú fabriku. Stroje však boli demontované a k dispozícii neboli žiadne technológie. Vývojári tak museli začať od nuly a po dlhšom čase prinášajú na trh instantný fotoaparát s názvom Impossible I-1.

Impossible I-1 je nový fotografický systém pre viac ako 20 ročný formát instantnej fotografie. Jednoduché použitie ponúka okamžitú tlač fotografií po zosnímaní s radom jedinečných a inovatívnych funkcií. Fotoaparát pracuje s filmom Impossible I-type a filmom typu 600.

Instantný fotoaparát Impossible I-1 by sa dal označiť za priameho nástupcu obľúbeného Polaroidu

Instantný fotoaparát zaujme svojim štýlovým dizajnom, v ktorom vyniká pokročilý kruhový blesk s 12timi LED diódami, ktorý lemuje objektív fotoaparátu a fotografom poskytne rozptýlenie svetla, čo je ideálne pre fotenie portrétov. Výrobca vybavil fotoaparát objektívom s clonou F / 10 – 67, ktorého ohnisková vzdialenosť sa pohybuje od 82 do 109 milimetrov. Automatický ostriaci systém disponuje 5timi bodmi.

Instantný fotoaparát Impossible I-1 na prvý pohľad zaujme svojim netypickým dizajnom

Fotoaparát Impossible I-1 má odnímateľný optický hľadáčik a fyzické tlačidlá pre ovládanie blesku, ako aj pre zosvetlenie, či stmavenie. Zabudovaná lítium-iónová batéria sa nabíja prostredníctvom USB konektoru. Z moderných technológií sa fotoaparát vyzbrojil bezdrôtovým prenosom Bluetooth Low Energy 4.0, ktorý umožňuje prepojenie mobilného zariadenia so systémom iOS a WatchOS.

Instantný fotoaparát Impossible I-1 je vybavený kruhovým LED bleskom, ktorý lemuje objektív

Sprievodná aplikácia umožní experimentovanie s kreatívnymi nástrojmi, ako je napríklad maľovanie svetlom, dvojitá expozícia a ďalšie. Aplikácia ponúka plnú kontrolu nad fotografickými clonami a rýchlosťou uzávierky v manuálnom režime. Analógový fotoaparát Impossible I-1 tak vkročil do digitálneho veku.

Instantný fotoaparát Impossible I-1 je dostupný aj v baleniach s filmom

Instantný fotoaparát Impossible I-1 sa dá zakúpiť na internetových stránkach výrobcu za cenu 299 dolárov iba za fotoaparát, alebo za vyššie ceny, v ktorých je zahrnutý fotoaparát spolu s rôznymi balíčkami filmu pre okamžitú tlač fotografií.