Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fotoaparát Sigma sd Quattro H so špeciálnym 51 Mpx snímačom Foveon

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sigma uviedla nový bezzrkadlový fotoaparát sd Quattro H s vymeniteľným objektívom pre bajonety Sigma SA, ktorý je osadený proprietárnym 25,5 megapixlovým snímačom Foveon X3. Ten je známy pre svoju kvalitu a vernú reprodukciu farieb, pričom jeho vrstvenie umožňuje dosiahnuť rozlíšenie 51 megapixelov, ako u konvenčných snímačov s Bayerovým vzorom.

Fotoaparát Sigma sd Quattro s viacvrstvovým snímačom Foveon X3 dokáže vytiahnuť rozlíšenie snímania až na 51 pixelov vďaka kombinácii 19,6 megapixlovej hornej vrstve snímača vo formáte APS-C a 25,5 megapixlovej vrstve snímača vo formáte APS-H. Snímač spolupracuje s obrazovým duálnym procesorom Dual TRUE III. Sériové snímanie je uvádzané na 10 snímok za sekundu vo formáte RAW.

Spoločnosť Sigma predstavila nový fotoaparát sd Quattro H s vymeniteľným objektívom

Fyzický je fotoaparát skonštruovaný z horčíkovej zliatiny, čo mu dodáva robustný nádych a je ideálny pre použitie i v drsnejších podmienkach. Telo je odolné voči prachu a striekajúcej vode. Systém automatického ostrenia pracuje v hybridnom režime s využitím fázovej detekcie a kontrastnej detekcie. Počet ostriacich bodov krížového typu je 9.

Fotoaparát Sigma sd Quattro H vytiahne vďaka viacvrstvému snímaču Foveon X3 svoje rozlíšenie až na 51 Mpx

Na zadnej strane fotoaparátu sa nachádza zabudovaný 3 palcový duálny LCD displej, ktorý má rozlíšenie 1,62 miliónov bodov. Vedľa neho sa nachádza menší displej, ktorý slúži pre zobrazenie stavu, ako je napríklad počet zostávajúcich snímok, čas, clona, ISO a podobne. Nechýba ani elektronický hľadáčik s rozlíšením 2,36 milióna bodov.

Fotoaparát Sigma sd Quattro H je odolný voči prachu a striekajúcej vode

Novinkou je režim Super Fine Detail, ktorý naplno využíva vlastnosti snímača Foveon. Po stlačení spúšte v tomto režime fotoaparát zachytí siedem rôznych expozícii vo formáte RAW. Dáta slúžia pre vytvorenie snímku s minimálnym šumom a s maximálnym dynamickým rozsahom.

Spoločnosť Sigma zatiaľ neprezradila dostupnosť a ani cenu svojej novinky.

Fotoaparát Sigma sd Quattro H má zabudovaný duálny LCD displej, ktorého druhý displej slúži na zobrazenie stavu pri snímaní