Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elegantný dámsky fotoaparát Olympus PEN E-PL8

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie je tomu tak dávno, čo spoločnosť Olypmus predstavila retro fotoaparát PEN-F, no s novým modelom PEN E-PL8 cieli výrobca skôr na nežnejšie publikum. Zodpovedá tou nielen štýlový dizajn v troch farebných prevedeniach, ale aj funkcie, zamerané na vyhotovovanie elegantných selfie fotografií.

Fotoaparát Olympus PEN E-PL8 má 16,1 megapixlový Live MOS snímač vo formáte Micro Four Third, ktorý spolupracuje s novým obrazovým procesorom TruePic TM VII. Rozsah citlivosti ISO je od 100 až po 25 600 a o stabilné zábery sa postará 3 osový stabilizačný systém obrazu.

Spoločnosť Olympus predstavila dizajnové fotoaparáty PEN E-PL8, ktoré aj svojimi funkciami môžu osloviť nežnejšie pohlavie

Keďže sa jedná o fotoaparát nižšej rady, na nakrúcanie videí v rozlíšení 4K môžete rovno zabudnúť. No väčšine bežných používateľov určite postačí aj možnosť záznamu v rozlíšení 1080p pri rýchlosti až 30 snímok za sekundu. Poteší podpora Wifi pripojenia, vďaka ktorému môžete fotoaparát diaľkovo ovládať prostredníctvom pripojeného smartfónu alebo tabletu cez aplikáciu od Olympusu.

Fotoaparát Olympus PEN E-PL8 má výklopný displej pre selfie fotografie, ktoré môžete fotiť v rôznych kozmetických režimoch

Fotoaparát je kompaktného prevedenia v troch štýlových farbách: bielej, svetle hnedej a kombinácii čiernej so striebornou. Nielen dizajn a rozmery však nasvedčujú, že sa Olympus snaží tento kúsok zacieliť na nežnejšie pohlavie. Zadný výklopný displej sa totiž dá vysunúť nadol a fotoaparát môže slúžiť na fotenie obľúbených selfie snímok.

Fotoaparát Olympus PEN E-PL8 ponúka aj automatický režim iAUTO

K tomu sú prispôsobené rôzne kozmetické režimy, ktoré sa na dotykovom displeji dajú aktivovať hneď po jeho vysunutí do „selfie“ polohy. Nechýbajú ani rôzne umelecké filtre a kreatívne režimy a určite poteší i režim iAUTO pre úplných začiatočníkov, ktorý automatizuje všetky úkony pri fotení.

Dámsky fotoaparát Olympus PEN E-PL8 je k dispozícii za cenu 550 dolárov za telo bez objektívu. Dá sa samozrejme objednať aj s pribaleným objektívom 14-42 mm, kedy cena narastie na 650 dolárov.

Fotoaparát Olympus PEN E-PL8 je dostupný v troch štýlových farebných prevedeniach