Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová vlajková loď Sony so 42 Mpx snímačom a inovatívnym hybridným ostrením

Nová vlajková loď Sony so 42 Mpx snímačom a inovatívnym hybridným ostrením
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na výstave Photokina, ktorá sa koná v nemeckom Kolíne nad Rýnom, predstavila japonská Sony nástupcu svojho profesionálneho fotoaparátu Alpha. Medzi hlavné rysy nového fotoaparátu ɑ99 II patrí 42 megapixlový snímač, hybridný systém automatického ostrenia pre full-frame 4D Focus, 5osová stabilizácia obrazu a snímanie až 12 kontinuálnych snímok za sekundu.

Nová vlajková loď ɑ99 II vo svojom tele ukrýva zozadu osvetlený 42,4 megapixlový full frame 35 mm snímač Exmor R CMOS spolu s obrazovým procesorom BIONZ X. Vďaka tejto kombinácii je fotoaparát schopný vykonať až 12 snímok za sekundu v režime sériového snímania s použitím AF / AE. Fotoaparát sa zbavil low-pass filtru, čo mu pridáva väčšie detaily obrazu. Citlivosť ISO sa pohybuje od 100 až po 25 600 (rozšíriteľná na 50 – 102 400), vďaka čomu by fotenie v zlých svetelných podmienkach malo byť hračkou.

Spoločnosť Sony predstavila nový profesionálny fotoaparát a99 II

Inovatívny hybridný systém automatického ostrenia Hybrid Phase Detection je založený na fázovej detekcii 79 bodov v kombinácii s 399 bodmi ohniskovej roviny pre zabezpečenie 79 hybridných bodov krížového typu. Zrkadlo pred snímačom je priesvitné, čo umožňuje kontinuálne automatické ostrenie. Podľa vyjadrenia Sony tento systém poskytne používateľom prvotriedne automatické ostrenie s vysokým výkonom aj pri sledovaní sa rýchlo pohybujúcich objektov.

Fotoaparát Sony a99 II je vybavený 42 megapixlovým snímačom full frame 35 mm Exmor R

Otrasy fotoaparátu pri snímaní pomáha eliminovať nový 5 osový optický stabilizačný systém obrazu, ktorý by mal byť schopný detegovať aj tie najmenšie pohyby fotoaparátu a zodpovedajúcim spôsobom ich kompenzovať. Sony tiež vylepšila elektronický hľadáčik, ktorý prirovnáva v podstate k rovnakému zážitku, ako pri pohľade cez optický hľadáčik. Informácie o snímku, ako je expozícia a vyváženie bielej sa pritom v hľadáčiku zobrazí v reálnom čase.

Nový fotoaparát Sony a99 II sa môže pochváliť hybridný systémom automatického ostrenia a 5 osovou stabilizáciou obrazu

Ani na video sa nezabudlo, fotoaparát Sony ɑ99 II si poradí s jeho nakrúcaním v rozlíšení 4K v rýchlosti ukladania záznamu až 100 Mbps. Samotný fotoaparát má o 8 percent menšie telo, ako jeho predchodca a ťaží z horčíkového tela, ktoré je utesnené proti prachu a vlhkosti. Sony prepracovalo aj držiak a vybavilo fotoaparát dvomi slotmi pre SD karty.

Nový fotoaparát Sony ɑ99 II bude dostupný na trhu od novembra tohto roku za cenu 3199 dolárov iba za telo bez objektívu.