Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TomTom Touch: Fitness náramok, ktorý vám zmeria množstvo telesného tuku

TomTom Touch: Fitness náramok, ktorý vám zmeria množstvo telesného tuku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TomTom to myslí s fitness náramkami naozaj vážne, dôkazom toho je novinka v podobe špecializovaného náramku TomTom Touch, ktorý okrem štandardných funkcií ponúka aj meranie údajov o vašom tele.

Fitness náramok Touch je tenký pásik s dotykovým displejom, ktorý dokáže merať kroky, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie, kvalitu spánku a frekvenciu tepu srdca. Na displeji môže zobraziť aj notifikácie z pripojeného smartfónu so systémom iOS alebo Android. Batéria by mala vydržať po dobu piatich dní a samozrejme nechýba ani odolnosť voči vode s certifikáciou IPX7.

Fitness náramok TomTom Touch je zaujímavý tým, že dokáže odmerať aj množstvo telesného tuku a svalovej hmoty

To všetko znie zatiaľ ako špecifikácie každého iného fitness náramku na trhu, ale zariadenie Touch je špecifické v tom, že dokáže merať aj zloženie vášho tela, a to konkrétne množstvo telesného tuku a svalovej hmoty. Deje sa to prostredníctvom bioelektrickej impedancie, čo je rovnaká technológia, aká sa používa u inteligentných osobných váhach.

Fitness náramok TomTom Touch využíva pre meranie údajov o vašom tele technológiu bioelektrickej impedancie

No meranie nie je úplne automatické, celý proces je podriadený tým, že používateľ musí umiestniť svoj proces na malý snímač pod displejom. Druhý snímač na zadnej strane náramku je tlačený proti zápästiu a po niekoľkých sekundách sa na displeji zobrazia informácie o vašom telesnom tuku a svalovej hmote.

Fitnees náramok TomTom Touch bude dostupný v októbri v prevedení farieb čiernej, modrej, červenej a fialovej, a to za cenu 129,99 libier.

Fitness náramok TomTom Touch bude dostupný od októbra tohto roku vo viacerých farebných prevedeniach