Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung vydal nový Gear VR pre virtuálnu realitu

Samsung vydal nový Gear VR pre virtuálnu realitu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spolu s oznámením o novom phablete Galaxy Note 7 uviedla spoločnosť Samsung aj mierne modifikovaný headset Gear VR pre virtuálnu realitu. Je to najmä z dôvodu, že Galaxy Note 7 využíva port USB typu C, takže by nemôže spolupracovať so starším modelom Gear VR. Okrem toho mohol Samsung spolu s partnerom Oculus vyladiť celkový dizajn headsetu.

Nový model Gear VR má trochu širšie zorné pole, konkrétne 101 stupňov, spolu s vylepšeným touchpadom pre lepšiu orientáciu vo virtuálnych svetoch. Čo sa týka dizajnu, Gear VR má nový modro-čierny povrch, ktorý vyzerá byť farebne o niečo jemnejší, ako biele zariadenia z minulých rokov. Táto farebná schéma je tiež trochu viac v súlade s PC verziou VR headsetu Oculus Rift.

Samsung spolu s Galaxy Note 7 predstavil aj vylepšenú verziu headsetu Gear VR pre virtuálnu realitu

Gear VR má nový port USB typu C pre pripojenie ovládača a doplnkov, takže je do značnej miery pripravený na budúcnosť. Súčasťou je však aj adaptér microUSB, aby si mohli virtuálnu realitu v novom kabáte vychutnať aj majitelia mobilných zariadení Note 5 či Galaxy S6 alebo S7. Podľa vývojárov je nový Gear VR ľahší a pohodlnejší na nosenie, ako predchádzajúci model.

Nový Gear VR od Samsungu prešiel výraznou úpravou dizajnu

Predstavenie nového headsetu Gear VR pre virtuálnu realitu sa nezdá byť masívnym technologickým krokom vpred, pokiaľ ide o jeho špecifikácie alebo funkcie. No svojim dizajnový prevedením a moderným portom USB C by mohlo toto zariadenie pritiahnuť ďalších ľudí do virtuálnej reality sprostredkovanej mobilnou VR súpravou Samsung.

Nový headset Gear VR je dostupný vo forme predobjednávok za cenu 99,99 dolárov.

Vylepšený model headsetu Samsung Gear VR má k dispozícii moderný port USB typu C