Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nikon sa snaží spraviť rozruch s fotoaparátmi zameranými najmä na deti

Nikon sa snaží spraviť rozruch s fotoaparátmi zameranými najmä na deti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Nikon predstavila nové kompaktné a vodotesné fotoaparáty Coolpix W100 pre celú rodinu, ktoré by sa mohli stať vhodným spoločníkom na dovolenkách. Fotoaparáty Coolpix W100 by mali byť schopné prežiť aj príliš často neohrabané a hrubé zaobchádzanie bezstarostných detských rúk. Navyše sa môžu pochváliť vstavanou bezdrôtovou sieťou pre zdieľanie rodinných snímok.

Nový fotoaparát Nikon Coolpix W100 je takmer totožný s modelom Coolpix S33 z roku 2015, čo znamená, že apeluje najmä na detské publikum. Napovedá tomu pevná konštrukcia a svetlé farby. Coolpix W100 sa tak môže stať správnym darčekom pre rodičov, ktorí hľadajú prvý fotoaparát pre svoje ratolesti.

Kompaktný fotoaparát Nikon Coolpix W100 je zameraný na rodinu a najmä na jej detských členov

Fotoaparát je prachotesný a vodotesný do hĺbky 10 metrov. Dokáže si poradiť s nárazom z výšky 1,8 metra a je mrazuvzdorný do teploty -10 ° C. Špecifikácie fotoaparátu sú pritom pomerne skromné. Je osadený 13 megapixlovým 1 / 3.1 palcovým CMOS snímačom spolu so šošovkou, ktorej ekvivalentný rozsah ohniskovej vzdialenosti je od 30 mm do 90 mm a s variabilnou svetelnosťou F3.3 po F5.9.

Fotoaparát Nikon Coolpix W100 má odolné a vodotesné telo

To znamená, že aj pri primeranej kvalite osvetlenia môžu byť niektoré veci na fotografii tmavšie. Fotoaparát zvláda nakrúcať aj video a to v rozlíšení Full HD 1080p. Navyše ťaží z novej technológie Nikon SnapBridge pre bezdrôtové zdieľanie, ktorá bola prvýkrát predstavená u modelu D500. Vďaka tomu je možné využiť Bluetooth a Wifi pripojenie pre prenos a zdieľanie snímok prostredníctvom smartfónov či tabletov.

Ovládacie prvky fotoaparátu Nikon Coolpix W100 sú prispôsobené tak, aby boli zrozumiteľné pre deti

Fotoaparát Coolpix W100 má rozmiestnené ovládacie tlačidlá a používateľské rozhranie prispôsobené pre detského používateľa. V menu sa teda dá jednoducho pohybovať a obsahuje nové režimy, ktoré oslovia najmä mladých fotografov. Patrí medzi ne režim kreslených efektov alebo úprava fotiek s tvarmi srdca či hviezdy. To však bude treba vykonať pomocou tlačidiel, pretože zadný 2,7 palcový displej nie je dotykový.

Nikon Coolpix W100 bude dodávaný v bielej, modrej, ružovej, žltej farbe alebo v pestrých farbách s motívmi morského života. Zatiaľ nie je známa dostupnosť ani cena nového fotoaparátu. No pre porovnanie minuloročný fotoaparát Coolpix S33 stál 150 dolárov.

Fotoaparát Nikon Coolpix W100 bude dostupný v piatich farebných prevedeniach