Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Philips uviedol celú škálu zariadení pre zdravie a fitness aktivity

Philips uviedol celú škálu zariadení pre zdravie a fitness aktivity
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fitness náramky, inteligentné hodinky a merače srdcového tepu si rýchlo našli svoju cestu u vyznávačov zdravého životného štýlu. Meranie rôznych údajov je totiž oveľa jednoduchšie a prehľadnejšie, ako tomu bolo v minulosti. Spoločnosť Philips vstupuje do hry s najnovšou súpravou zariadení pre monitorovanie zdravia a fitness aktivít.

Váha analyzujúca celé telo

 

Hoci samotné stúpenie na osobnú váhu býva pre niektorých zdesením, nová váha Philips poskytne ešte detailnejšie informácie o telesnom tuku a indexe BMI. Využíva k tomu analytický bio-impendačný systém, ktorý pri vážení vyšle malý signál elektrického prúdu pre meranie telesného tuku. Získané informácie sa kombinujú s hodnotami o hmotnosti a výške používateľa pre vypočítanie indexu BMI.

Všetky informácie sú sledované pomocou aplikácie Philips HealthSuite, ktorá je dostupná pre operačné systémy iOS a Android. Aplikácia umožňuje používateľovi sledovať pokrok v znižovaní hmotnosti a poskytne mu rôzne grafy o vývoji. Profil si môže vytvoriť až osem osôb, takže váhu aj aplikáciu môže používať celá rodina. Nová váha Philips stojí 100 dolárov.

Nová váha od spoločnosti Philips meria telesný tuk aj index BMI

Hodinky Health Watch

 

Nová fitness pomôcka vo forme hodiniek Philips Health Watch má sadu funkcií takmer totožnú s tým, čo by ste našli v posledných výrobkoch Garmin či Fitbit. Hodinky ponúkajú sledovanie fyzickej aktivity, monitorovanie spánku, konštantnej frekvencie srdcového tepu a to všetko pomocou vstavaného optického senzora.

Hodinky sa prostredníctvom Bluetooh prepájajú s aplikáciou HealthSuite, kde si používateľ môže skontrolovať údaje o počte prejdených krokov, spálených kalóriách a aktívne strávenom čase. Aplikácia môže upozorniť používateľa aj na to, že sa už príliš dlho nevenoval žiadnemu pohybu.

Fitness hodinky Philips Health Watch poskytnú všetky dôležité informácie pre vyznávačov zdravého životného štýlu

Namiesto interakcie s dotykovým displejom komunikujú používatelia s hodinkami pomocou dotykového kruhu okolo vonkajšej časti monochromatického displeja, ktorý je chránený sklom Gorilla Glass. K dispozícii sú dve veľkosti remienka a telo vyrobené z nerezovej ocele je odolné voči vode až do 1 atmosféry.

Batéria s výdržou okolo štyroch dní sa nabíja prostredníctvom kolískovej USB nabíjačky. Hodinky majú dostatok pamäte pre uchovanie dát po dobu siedmych dní. Všetky dáta samozrejme môžu byť uchované po oveľa dlhšiu dobu po synchronizácii s aplikáciou Health Suite.

Hodinky Philips Health Watch sa budú predávať za cenu 250 dolárov, čo môže byť drahé v porovnaní s podobnými fitness monitorovacími zariadeniami.

Tlakomery

 

Philips berie veci trochu vážnejšie s dvomi Bluetooth monitorovacími tlakomermi. Rovnako ako u ostatných zariadení sa monitory pre meranie krvného tlaku spájajú s aplikáciou HealthSuite, ktorá poskytuje prehľadné informácie vo forme grafov.

Spoločnosť Philips predstavila dva tlakomery pre merianie systolického a diastolického tlaku

Prvý monitor je plne vybavená jednotka tlakomeru pre meranie na hornej paži, ktorá dokáže merať systolický tlak (tlak v tepnách počas kontrakcií srdcového svalu) a diastolický tlak (tlak medzi údermi srdca). Stupnica merania normálneho krvného tlaku je klasifikovaná podľa Svetovej zdravotníckej organizácie a Medzinárodnej spoločnosti pre hypertenziu. Tlakomer sa nabíja pomocou elektrickej zásuvky a dáta tlakomera môžu sledovať dvaja rôzni používatelia.

Druhý tlakomer od spoločnosti Philips je menší a pripája sa na zápästie používateľa. Rovnako ako jeho väčší brat, aj tento tlakomer meria systolický a diastolický krvný tlak a výsledky sú zoradené za použitia rovnakého systému. Na rozdiel od prvého tlakomera sa táto jednotka nabíja prostredníctvom microUSB kábla a je to kompaktnejšie zariadenie prihliadajúce na prenosnosť.

Tlakomer pre zápästie bude stáť 90 dolárov a tlakomer pre hornú pažu 100 dolárov.

Teplomer

 

Nový teplomer od spoločnosti Philips meria telesnú teplotu cez ucho používateľa. Podľa výrobcu presné čítanie teploty pritom trvá len dve sekundy a dáta sú opäť synchronizované s aplikáciou HealthSuite pre jednoduché dlhodobé sledovanie. Cena teplomera začína na 60 dolároch.

Nový teplomer do uší dokáže presne zmerať telesnú teplutu už do dvoch sekúnd