Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Wolffepack Capture: Šikovný batoh pre fotografov s rýchlym prístupom k výbave

Wolffepack Capture: Šikovný batoh pre fotografov s rýchlym prístupom k výbave
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový batoh Wolffepack Capture je určený pre fotografov, ktorí chcú mať svoje drahocenné fotografické zariadenie s príslušenstvom uložené v bezpečí na chrbte, alebo potrebujú rýchly prístup k svojmu fotoaparátu. Batoh Capture je vybavený netradičným trapézovým systémom, vďaka ktorému sa môže pretočiť z chrbta dopredu prostredníctvom odolnej šnúry Dyneema.

Unikátny systém prístupu k obsahu batohu Wolffepack Capture využíva patentovanú technológiu kruhovej trapézy, ktorá uvoľní batoh z chrbta používateľa a umožní mu ho otočiť okolo tela dopredu, tak aby mal rýchly prístup k svojmu fotoaparátu. Batoh visí na odolnej šnúre a používateľ tak nemusí zápasiť s ramennými popruhmi, pretože tie zostanú zavesené okolo ramien.

Batoh Wolffepack Capture je určený pre fotografov, ktorí chcú mať rýchly prístup k svojim zariadeniam

Zatiahnutím zaisťovacieho mechanizmu nad ramenným popruhom uvoľní vak z rámu, ku ktorému je pripevnený lanom z troch šnúr, ktoré je podľa výrobcu 15 krát silnejšie ako oceľ. Po uvoľnení môže používateľ vak presunúť do prednej časti tela. Batoh sa vráti na svoje miesto na chrbát potiahnutím rukoväte na ramennom popruhu, pričom sa automaticky sa uzamkne na svojom mieste.

Prístup k veciam je pritom možný za pomoci iba jednej ruky. Ak však bude používateľ potrebovať viac času napríklad na výmenu objektívu či nastavenie fotoaparátu, batoh sa dá zavesiť na prednú časť ramenných popruhov, aby držal na mieste. Táto poloha by tiež mohla byť vhodná pre fotografov, ktorí sa boja o svoje zariadenia v preplnených miestach.

Patentovaný trapézový systém umožní pretočenie batohu na šnúre dopredu, pričom ramenné popruhy zostanú na svojom mieste

Vnútro batohu Wolffepack Capture má odnímateľné ochranné puzdro pre uloženie fotoaparátu, ktorého vnútro je polstrované s mäkkou podšívkou z mikrovlákien. To zabezpečí aby bol drahý fotoaparát a objektívy v bezpečí. Puzdro má rozmery 25 x 18 x 14 centimetrov, čo by malo byť dostatočné pre uloženie DSLR fotoaparátu s párom stredne veľkých objektívov. Batoh disponuje aj bočnými sieťovými vreckami a vreckom na zips pre uloženie náhradných batérií, filtrov či pamäťových kariet. Ostatné miesta pre uloženie zahŕňajú rôzne vnútorné vrecká, vnútorný obal pre uloženie 15 palcového notebooku a dve bočné vrecká.

Batoh Wolffepack Capture poskytne dostatok priestoru pre bezpečné uloženie vášho DSLR fotoaprátu, objektívov a príslušenstva

Batoh Wolffepack Capture meria 46 x 31 x 18 centimetrov a váži 1,5 kilogramu. Je vyrobený z kvalitnej vode odolnej melanže polyesteru a je dodávaný v šedej farbe s čiernymi a červenými detailmi. Batoh tiež prichádza so značkovou pláštenkou pre jeho väčšiu ochranu počas prudkých lejakov.

Momentálne prebieha start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde môžete získať batoh Wolffepack Capture za finančnú podporu vo výške 115 libier. Batoh je k dispozícii aj vo variante bez ochranného puzdra pre fotoaparát za cenu 99 libier. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy batohu by mali byť zasielané podporovateľom kampane v novembri tohto roku.

Batoh Wolffepack je ideálnym riešením pre fotografov na cestách, ktorí chcú mať svoj fotoaparát v bezpečí a pritom majú k nemu rýchly prístup