Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Profesionálne tenisové loptičky sa menia na bezdrôtové reproduktory

Profesionálne tenisové loptičky sa menia na bezdrôtové reproduktory
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Odhadom až 230 000 tenisových loptičiek sa každý rok vyhodí po štyroch Grand Slamových turnajoch. Londýnska dizajnérska spoločnosť Rogue Project však dúfa, že by sa tieto tenisové loptičky mohli dať využiť aj inak a predstavila svoj návrh tenisových loptičiek, ktoré fungujú ako prenosné bezdrôtové reproduktory.

Výrobca týchto zaujímavých reproduktorov s názvom hearO v súčasnej dobe používa tenisové loptičky získané z klubu All England Tennis Club vo Wimbledone. Spoločnosť Rogue Project momentálne rokuje aj o tom, aby mohla zbierať tenisové loptičky z každého zo štyroch hlavných tenisových turnajov – Wimbledon, US, French a Australian Open.

Spoločnosť Rogue Project sa rozhodla premeniť profesionálne tenisové loptičky na bezdrôtový reproduktor

V loptičke sa nachádza 3 wattový Bluetooth 4.0 reproduktor, ktorý je vložený do vyrezaného otvoru v hornej časti, a je prekrytý ochranným plastovým s otvormi v tvare Fibonacciho špirály, ktorá je požadovaná pre optimalizáciu zvukovej projekcie. Reproduktor hearO sa nabíja prostredníctvom nabíjacej stanice. Magnetickým 360 stupňovým spojením trvá plné nabitie batérie do 5 hodín.

Reproduktor hearO zabudovaný v tenisovej loptičke sa nabíja cez magnetickú stanicu

Vnútorná guma tenisovej loptičky pôsobí ako ochranná koža reproduktoru a údajne pomáha absorbovať prebytočné vibrácie a zlepšuje čistotu reprodukovaného zvuku. Tlačidlom na spodnej časti reproduktorovej gule sa hearO zapína a vypína. Reproduktor sa s mobilným zariadením spáruje prostredníctvom technológie Bluetooth 4.0.

Na opačnej strane tenisovej loptičks s reproduktorom sa nachádza tlačidlo pre jeho zapnutie či vypnutie

Bezdrôtový reproduktor hearO v tenisovej loptičke je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 45 libier. K dispozícii je tiež limitované množstvo prisôsobených tenisových loptičiek s reproduktorom, ktoré sú podpísané Patom Cashom, šampiónom Wimbledonu z roku 1987. Tento kúsok stojí však až 195 libier. Okrem štandardnej fluorescenčnej žltej farbe budú loptičky s reproduktorom dodávané aj v ďalších šiestich farbách. Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, bezdrôtové reproduktory hearO by mali byť dostupné od novembra tohto roku.

Reproduktor hearO je zabudovaný do tenisovej loptičky a môže slúžiť ako zaujímavý kúsok pre prehrávanie obľúbenej hudby