Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

3D tlačiareň Da Vinci miniMaker odhalí deťom tajomstvo aditívnej výroby

3D tlačiareň Da Vinci miniMaker odhalí deťom tajomstvo aditívnej výroby
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť XYZ Printing predstavila pestrofarebnú 3D tlačiareň Da Vinci miniMaker, ktorá je zameraná na vzdelávanie a podporu budúcej generácie návrhárov a inžinierov, ktorí sa naučia ako sa vysporiadať s aditívnou výrobou. Tlačiareň je ústretová voči začiatočníkom a kombinuje jednoduchosť použitia funkcií s farebným a zábavným dizajnom.

3D tlačiareň Da Vinci miniMaker je navrhnutá tak, aby bola s ňou zábava a je zameraná na mladších používateľov, no napriek jej krikľavému a kompaktnému vzhľadu je to stále silný výrobný nástroj, ktorý dokáže vytlačiť objekty do rozmerov 15 x 15 x 15 centimetrov. Je to porovnateľné s drahším modelom Da Vinci Jr. 1.0, ktorý je však o 30 percent väčší ako nový model miniMaker.

Nová 3D tlačiareň Da Vinci miniMaker je určená pre detských používateľov

Tlačiareň v súlade so svojim zameraním na deti pracuje iba s netoxickými, biologicky odbúrateľnými PLA vláknami priamo od spoločnosti XYZ Printing. Materiál prešiel náročnými testami, ktoré potvrdili, že neobsahuje ťažké kovy a DEHP toxickú zlúčeninu.

Tlačiareň je navrhnutá tak, aby sa jednoducho používala. Je vybavená automatickým kalibračným systémom , ktorý poskytuje tie najlepšie možné 3D výtlačky bez nutnosti akýchkoľvek manuálnych úprav. Funkcia opatrne vypočíta vzdialenosť a úroveň tlačového povrchu a trysky, a zaistí, že je všetko rozložené tak, ako má byť, a že výtlačky sa zhotovia čo najpresnejšie.

3D tlačiareň Da Vinci miniMaker hravou formou naučí deti aditívnej výrobe

Okrem hardvéru je súčasťou tlačiarne aj celý rad vzdelávacích aplikácií, ktoré pomáhajú učiteľom a detským študentom sa vysporiadať s navrhovaním a výrobou. Softvérová výbava tiež zahŕňa aplikáciu pre 3D modelovanie s názvom XYZmaker a knižnicu viac ako 4500 hotových 3D modelov, od hračiek a hier až po výtvarné návrhy.

3D tlačiareň Da Vinci miniMaker by mala byť dostupná v treťom štvrťroku 2016 za veľmi priaznivú cenu 230 dolárov.

Spoločnosť XYZ Prinitig pribalia k 3D tlačiarni Da Vinci miniMaker aj celý rad vzdelávacích aplikácií a databázu s množstvom 3D modelov