Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ergonomická myš R-Go Break vám napovie, že je čas si dopriať prestávku

Ergonomická myš R-Go Break vám napovie, že je čas si dopriať prestávku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri každodennom používaní počítačovej myši počas dlhých hodín môže zvieranie tohto malého zariadenia spôsobiť únavu a bolesti zápästia. Nová ergonomická myš R-Go Break je založená na vertikálnom uchopení, ktoré znižuje námahu a dokáže vysielať vizuálne signály, ktoré používateľovi signalizujú, že je čas na pravidelnú krátku prestávku.

Už na prvý pohľad nevyzerá R-Go Break ako bežná počítačová myš. Vertikálne vzpriamená konštrukcia umožňuje ergonomický úchop tak, že predlaktie je v neutrálnej polohe a nie skrútené, ako pri normálnej myši. Podľa výrobcu takýto úchop zabezpečí, že budete so zariadením pohybovať ramenom viac ako so zápästím, čo by malo minimalizovať namáhanie končatiny.

Vertikálny tvar počítačovej myši R-Go Break pomáha k zníženiu namáhania zápästia a paže

Dizajn je navrhnutý tak, aby zbavil používateľa zlých návykov dlhej práce so zariadením. Pod bočným tlačidlom pre palec sa nachádza LED indikátor, ktorý svieti buď na zeleno, oranžovo alebo červeno, v závislosti na tom, či môže používateľ pracovať, mal by si dať krátku prestávku, alebo ignoroval výzvu na prestávku.

Hlavnou myšlienkou vizuálnych signálov na zariadení je to, aby si používateľ doprial krátky oddych, ktorý zabráni preťaženiu šliach a svalov v zápästí a paži. V kombinácii s neutrálnou vertikálnou polohou uchopenia by to mohlo mať veľmi pozitívny vplyv na zdravie.

Svetelná LED dióda na strane indikuje, či je treba si dopriať prestávku počas práce s myšou

Zariadenie samé o sebe má dve tlačidlá na prednej strane, tlačidlá pre posun vpred alebo vzad, ktoré sú na boku, a rolovacie koliesko v strede. Citlivosť myši je nastaviteľná, s možnosťami výberu citlivosti 500, 1000, 1800 a 2500 DPI. Momentálne existuje verzia iba pre pravákov, no výrobca plánuje neskôr vydať aj model pre ľavákov.

Netradičný tvar počítačovej myši nestráca na funkčnosti, nájdete na nej všetky potrebné tlačidlá pre ovládanie

Ergonomická počítačová myš R-Go Break je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá zo začiatku získať za sumu 49 dolárov. V prípade, že bude kampaň úspešná a výrobný proces prebehne podľa plánov, prvé kusy by mali byť zasielané podporovateľom kampane v septembri tohto roku.

Počítačová myš R-Go Break na prvý pohľad upúta pozornosť svojim vertikálnym dizajnom