Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Project Zero BP 6000: Presný tlakomer v prevedení hodiniek

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 2. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nositeľné zariadenie Project Zero BP6000 od spoločnosti Omron Healthcare v sebe spája funkcie hodiniek a klinicky presného tlakomera. Naša redakcia mala možnosť sa porozprávať o tomto inovatívnom zariadení priamo s jeho výrobcom:

Väčšina inteligentných hodiniek a fitnes náramkov je dnes vybavená senzormi pre meranie frekvencie tepu srdca, mnoho ľudí si však potrebuje merať pravidelne aj svoj krvný tlak. Práve pre nich si pripravila spoločnosť Omron Healthcare nositeľné zariadenie Project Zero BP6000, ktoré spája funkcie hodiniek a tlakomera.

„Toto je prvé zariadenie, ktoré je také malé, že sa dá nosiť na zápästí, pričom nemeria len krvný tlak. V prvom rade sa teda jedná o medicínske zariadenie, ale ak sa bavíme o našom zdraví, je toho viac. Zariadenie je schopné sledovať vaše kroky, spálené kalórie, prejdenú vzdialenosť či spánok. Toto všetko nám pomáha žiť zdravší život,“ zariadenie predstavuje pán Jeffrey D. Ray, Omron Healthcare.

Project Zero okrem toho používateľovi pripomenie, že si má zobrať svoje lieky. Všetky informácie sú pritom prehľadne zobrazené na displeji hodiniek, ako aj v sprievodnej mobilnej aplikácii.

- „A čo manžeta ako je pri bežných tlakomeroch, netreba ju tam?,“ pýta sa pán Ľubomír Straka, šéfredaktor, Techpedia.SK.

„Tá tam samozrejme je. Nafukuje sa práve teraz. Je to tiché, takže to nepočujete, ale cítite pri tom malý tlak na zápästí. Je to rovnaká technológia, ktorú používame už 40 rokov, ale podarilo sa nám to vtesnať do remienka,“ odpovedá pán Jeffrey D. Ray, Omron Healthcare.

Všetko má už reálne rozmery. Výrobca už navyše pracuje na dokončení certifikácie zdravotníckym inštitútom FDA, vďaka čomu sa Project Zero BP6000 bude dať potom používať aj v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach.