Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rodinný dom so slovenským rozpočtom sa dá pomocou technológií postaviť aj za mesiac

Rodinný dom so slovenským rozpočtom sa dá pomocou technológií postaviť aj za mesiac
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
29. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vlastné bývanie je určite snom väčšiny z nás. A ak môže byť v rodinnom dome, radosť sa stupňuje. Dnes však už ani táto predstava nie je nereálna. Stačí mať vyhliadnutý pozemok a moderné technológie keramických domov vám k novému a ešte aj nízkoenergetickému bývaniu dopomôžu za pár dní.

Základom rýchlej a kvalitnej výstavby je progresívna technológia keramického kompozitu. Práve tá sa používa na výstavbu novej generácie keramických domov. Už dlhšiu dobu je pritom známa v krajinách západnej Európy. Keďže samotní zákazníci si ju taktiež chvália, je stále viac a viac preferovaná.

Ide o technológiu, ktorá si svoje miesto nájde nielen pri výstavbe rodinných domov, ale aj pri domoch bytových, administratívnych, či sociálnych. V podstate sú to ľahké keramické konštrukcie, ktoré sú vyrábané ako celostenové prefabrikáty, podľa flexibilných požiadaviek projektantov a zákazníkov.

Hlavnou výhodou tohto systému je cena a v neposlednom rade aj jeho ekologický charakter. Konštrukcie sú totiž vyrábané výlučne z prírodných materiálov. Ďalšou výhodou sú technické parametre, najmä energická úspornosť, a to aj pri relatívne malej hrúbke obvodových stien.

Tak napríklad pri celkovej hrúbke obvodovej steny 25 cm je súhrnný tepelný odpor steny 4,5 m2KW-1 , resp. pri hrúbke obvodovej steny 35 cm sa táto hodnota približuje k 6,6 m2KW-1 (pri použití prírodných zatepľovacích materiálov).

 Kompozit

 Technické výhody tu však nekončia. Z tých ďalších zaujímavých parametrov možno uviesť priaznivé hodnoty požiarnej odolnosti. S rezervou spĺňajú požadovaných 180 minút, keďže materiály použité na výrobu stien sú nehorľavé.

Vnútorné členenie steny patentovanou technológiou RRWS prináša aj významné parametre v oblasti vzduchovej nepriezvučnosti. Pórovitá štruktúra materiálu stien, napriek vysokej pevnosti, umožňuje voľný prechod vodnej pary (µ = 8 – 12). Táto veličina je nutná, aby nedochádzalo k výskytu plesní v interiéri, resp. v priereze steny. Veľkou prednosťou je tiež funkcia optimalizácie relatívnej vlhkosti vzduchu v interiéroch.

 vlastnosti keramickych domov

Uvedenou technológiou je možné postaviť akýkoľvek bežný štandardný rodinný dom na kľúč za relatívne krátku dobu (5 až 6 týždňov). Ľahkosť konštrukcie (špecifická váha nosnej časti steny je cca 720 kg/m2) umožňuje takéto stavby stavať na ľahkých základoch, napr. na plávajúcich základových doskách. Týmto spôsobom dochádza k eliminácii väčšiny tektonických vplyvov, ktoré sa môžu eventuálne vyskytovať pod základovou doskou. Zaujímavá je tak dokonca aj možnosť zakladania takýchto stavieb na tekutých pieskoch či vysušených močiaroch. Plávajúce základové platne taktiež eliminujú vplyv zemného radónu.

Kompaktná štruktúra stien, ktoré sú vystužené vnútornou armatúrou, značne zosilňuje aj seizmickú odolnosť stavby. Životnosť takýchto stavieb je vzhľadom na použitie, väčšinou silikátových materiálov, prakticky neobmedzená. Pokiaľ je dom pod kvalitnou strechou a nedochádza k mimoriadnym deštrukčným vplyvom prostredia, tak sa jeho životnosť môže počítať aj na stovky rokov. Následne, v prípade nutnej potreby úplného odstránenia stavby, sú všetky materiály plne recyklovateľné, pretože sú vyrábané z ekologicky neškodných surovín.

 Vzorový dom

Vďaka flexibilite systému je možné z týchto materiálov vyrobiť akýkoľvek dom. Klient si teda môže vybrať nielen zo širokého výberu stavieb, ktoré sú naprojektované výrobcom, ale si aj sám navrhnúť pre neho ideálnu dispozíciu. Projekčné oddelenie následne vytvorí najefektívnejšie a najekonomickejšie riešenie domu podľa požiadaviek klienta.

Pozitívne vlastnosti, ktoré vyplývajú z použitého materiálu a rovnako aj dostupná cena tak robia keramické montované domy ideálnou voľbou pre všetky skupiny ľudí, od záujemcov o malé záhradné domčeky až po najnáročnejších klientov.

Keramické domy

Ak si chcete nechať aj vy vypočítať cenovú ponuku, stačí zaslať Váš projekt na mailovú adresu: obchod@silicateworld.eu Ak projekt ešte nemáte, odborníci zo Silicate World vám ho navrhnú podľa Vašich požiadaviek a dodajú aj projektovú dokumentáciu.