Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon CS100: Šikovné dátové úložisko pre fotografie a videá

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
8. 12. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po tom ako sa objavili digitálne fotoaparáty, začali sme tvoriť naozaj obrovské množstvá fotiek. Určite sa aj vám stalo, že ste pri takom množstve prestali vždy dbať na to, že ich máte na jednom mieste. Časť je v domácom počítači, časť na externom hardisku, či USB kľúči. Aj preto sa z dielne Japoncov dostalo na svet zariadenie, ktoré je dátovým úložiskom pre fotky, pomáha ich triediť a ešte k tomu ich zobrazuje na televízore.

Canon CS100, zariadenie, ktoré je v prvom rade terabajtovým dátovým úložiskom pre fotografie a dokonca aj videá. Oproti externému disku je však oveľa inteligentnejšie. Má totiž vlastný systém, s ktorým dokážete fotografie triediť a tiež prezerať na akomkoľvek displeji so vstupom HDMI. Presne cez toto rozhranie sa totiž zariadenie prepája napríklad aj s televízorom.

K dispozícii je pritom diaľkové ovládanie, takže vytvorenie slideshow z nových fotiek môže byť skutočne pohodlné. Dokonca je možné fotky pri prezeraní podhrávať aj hudbou, ktorú si môže používateľ do zariadenia vložiť a nastaviť.

Ako sa tam však dostanú fotky z fotoaparátu, či videá z kamier? Existuje na to niekoľko možností. Zariadenie má v prvom rade na prednej strane dve praktické a najrozšírenejšie čítačky pamäťových kariet. Pre SD a CompactFlash karty. Nerobí mu problém ani čítanie či ukladanie súborov na externý disk pripojený cez USB rozhranie.

No a k tým najmodernejším spôsobom prenosu fotiek či videí do CS100vky patrí bezdrôtové Wifi. Stačí priložiť k zariadeniu kameru či fotoaparát s technológiou NFC a po spárovaní sa už dáta presúvajú bezdrôtovo priamo do CS100vky.

Connect Station má vo výbave aj konektor ethernet. Je teda možné ho bez problémov pripojiť do internetu aj cez kábel. Takto sa dá obsah zo zariadenia zdieľať ďalej aj na sociálnych sieťach či v cloudových službách.

Rozhranie Wifi má v CS100vke svoj význam aj pre spojenie s tlačiarňou. Vďaka tomu sa dajú potom zo zariadenia vybrané fotografie bezdrôtovo aj tlačiť.

Connect Station je teda naozaj inteligentným úložiskom pre domáce fotky a videá. No a vzhľadom na svoj moderný dizajn určite nič vizuálne nepokazí v žiadnej obývačke.