Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výstava Canon EXPO 2015 odkrýva nové možnosti zobrazovania

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon Europe na celosvetovom podujatí EXPO 2015 v Paríži, ktoré sa koná len raz za päť rokov, predvedie svoje strategické priority a vzrušujúce technológie, ktoré posúvajú hranice toho, čo je možné vo svete zobrazovania dnes, zajtra a v budúcnosti.

Na výstave EXPO 2015 Canon ukazuje, ako prudko expanduje svet zobrazovania vo veku internetu vecí. V budúcnosti bude takmer všetko pripojené pomocou inteligentných zariadení. Tie sa spoliehajú na zabudované kamery alebo snímače a dáta, ktoré tieto prvky vytvárajú. Preto Canon predpovedá, že internet vecí bude veľmi závislý od „zobrazovania vecí“.

Na poskytovanie nových možností vo svete zobrazovania Canon vytvára „Sieť spoločností Canon“ – ekosystém určený na využitie inovácií a tvorivých talentov z rôznych oblastí.

V novej sieti spoločností bude každé oblastné zastúpenie viesť výskum, vývoj a výrobu, ako aj servis a podporu prispôsobené svojmu trhu. Európa sa zameria na tlač a sieťové kamery (NVS) a spoločnosť Canon už má aj silných lídrov v týchto obchodných oblastiach, ako sú Océ, Axis a Milestone Systems. Výsledkom je, že okrem svetovej reputácie v oblasti kamier je teraz Canon najväčšou spoločnosťou na svete v oblasti tlače a sieťových kamier.

Aj keď Canon využíva svoju silnú pozíciu na hlavných trhoch, príklady toho, ako vedie k rastu svoje budúce obchodné aktivity v oblasti EMEA, zahŕňajú:

• NVS – Kombinácia firiem Canon, Axis a Milestone spája doplnkové technológie a riešenia zodpovedajúce stále rastúcim požiadavkám ľudstva na monitorovanie. Úplne nové riešenia, ako je napríklad vysoko citlivá sieťová kamera s ultra-teleobjektívom vystavená tu na EXPO, ukazuje, aké sú možnosti v oblasti bezpečnosti aj mimo nej.

• Tlač 3D – Prvým krokom na tomto mladom, ale sľubnom trhu, je partnerstvo spoločnosti Canon s 3D Systems v Európe. Pre zákazníkov vo výrobných, architektonických, vzdelávacích a technických oblastiach Canon poskytne riešenia na inteligentné prepojenia medzi dátami, zachytávaním obrazu a jeho výstupom.

• Grafika – Canon trvale investuje do technológií digitálnej tlače, aby mohli ekonomicky efektívne tlačiť stále komplexnejšie aplikácie na požiadanie. Napríklad Océ Colorwave 910, najrýchlejšia digitálna širokoformátová farebná tlačiareň na trhu, predvedie na výstave EXPO vysokorýchlostnú tlač farebných plagátov.

• Riešenia a služby B2B – Riešenia Canon B2B vychádzajú v ústrety špecifickým potrebám zákazníkov, ako sú finančné služby, poisťovníctvo, výroba alebo zdravotníctvo. Na výstave EXPO Canon predvádza, čo je možné v oblastiach, ako je správa dokumentov, správa dát a správa marketingovej komunikácie, s využitím systémov ako je PRISMAdirect, ukazujúc, ako sa dajú zlepšiť pracovné postupy a výrazne zefektívniť výroba.

• Digitálne služby zákazníkom – Canon stavia ekosystém výrobkov a služieb pre každú časť zobrazovania. Kľúčové iniciatívy tu zahŕňajú služby fotografického cloudu irista, rodinne zameranej aplikácie Lifecake a hdbook EZ – novú smartfónovú aplikáciu, ktorá inteligentne vyberá najlepšie obrázky z galérie fotografií a filmov a automaticky vytvára personalizovanú fotoknihu.

Spoločnosť Canon má v Paríži veľa koncepcií pokrokových zobrazovacích technológií pre budúcnosť, napríklad:

• 250-megapixelový snímač CMOS, najvyšší počet pixelov na svete v tejto veľkosti. Ak by bol vo fotoaparáte, tento nový snímač by zachytil písmená na boku lietadla vzdialeného 18 kilometrov, ďaleko za tým, čo dokáže vidieť ľudské oko.

• Sieťová kamera s novým ultra-teleobjektívom , ktorá má osemnásobnú svetelnosť oproti bežným objektívom, takže po prvýkrát umožňuje nočné filmovanie bez potreby infračerveného osvetlenia.

• Koncept zvaný Inteligentné zobrazovanie pre život, ktorý umožňuje ľuďom zdieľať a tlačiť fotografie z interaktívnej tabule v obývačke, takže rodina si nájde fotografie a zdieľa spomienky tak jednoducho, ako keď položíte obľúbenú hračku dieťaťa na stôl.

• Ukážky celého radu zobrazovacích technológií s vysokým rozlíšením pre budúcnosť, vrátane 8k kamier, displejov a projektorov.

Tí, ktorí sa nemôžu osobne zúčastniť výstavy Canon EXPO, môžu tieto technologické koncepcie a zobrazovacie riešenia zažiť virtuálne a prečítať si o všetkých týchto zaujímavostiach tu: http://www.canon-europe.com/expo

Ak potrebujete viac informácií, navštívte špeciálne sociálne kanály Canon EXPO:

Facebook: https://www.facebook.com/canonexpoparis
Twitter: https://twitter.com/CanonExpoParis
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCF0RD-s-izJtYO4840HbTuw

(Zdroj: Tlačová správa Canon)