Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

PlayStation 4 zdvojnásobuje priestor pre vaše hry

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 6. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská Sony oznámila novú verziu hernej konzoly PlayStation 4, ktorá zdvojnásobuje svoju kapacitu úložného priestoru oproti štartovacej verzii tohto herného systému. Toto oznámenie prišlo len niekoľko dní po skončení hernej výstavy E3 2015 v Los Angeles, kde sa spoločnosť Sony zamerala výlučne na predstavenie pripravovaných hier.

Nový variant, ktorý Sony nazvala The Ultimate Player Edition, je vybavený pevným diskom s kapacitou 1TB. Existujúce herné konzoly PS4 majú pritom veľkosť pevného disku 500GB. Ostatné funkcie systému zostali rovnaké ako u starších modelov.

Možno vám príde 500GB štandardné úložisko dostatočne veľké, no veľa nových herných titulov zaberá obrovský kus z tohto priestoru a Sony tak vychádza v ústrety používateľom, ktorí nebudú musieť tak skoro odobrať niektorú hru z knižnice kvôli nedostatku priestoru.

Sony so svojou 1TB verziou dobieha Microsoft, ktorý pre svoju hernú konzolu Xbox One oznámil 1TB verziu ešte pred výstavou E3, na ktorej predstavil nové doplnky a podporu spätnej kompatibility. Sony by mala oznámiť čoskoro aj cenu novej 1TB verzie Ultimate Player Edition PS4. Známy je už termín vydania pre Európu, ktorý je stanovený na 15. júla.

Sony, PlayStation 4, PS4, Ultimate Player Edition, 1TB, konzola, hry, herná konzola, technológie, novinky