Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný obojok pre vášho štvornohého miláčika

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pes je pre mnohých z nás obľúbený domáci štvornohý miláčik a snažíme sa o neho starať ako o člena našej rodiny. Je preto dôležité, aby sa cítil bezpečne a bol zdravý. Pomôckou pre ľudí, ktorí chcú svojho psa trénovať, riadiť jeho činnosť a starať sa o jeho zdravie by mohol byť nový obojok s názvom Connected Collar, ktorý jeho autori predstavili na start-up portáli Indiegogo.

Connected Collar prináša množstvo funkcií v jednom zariadení. Prostredníctvom mobilnej a počítačovej aplikácie môže používateľ svojho psa trénovať, sledovať kde sa nachádza a má prehľad o jeho fyzickej aktivite.

Obojok komunikuje so zariadeniami pomocou mobilnej siete, Bluetooth alebo Wifi pripojenia. Pre lokalizáciu využíva vstavaný GPS vysielač, ktorý pošle používateľovi upozornenie v prípade, ak sa pes ocitne mimo vopred určenej oblasti.

Connected Collar, startup, Indiegogo, obojok, pes, GPS, Bluetooth, Wifi, inteligentný obojok, technológie

Obojok má v sebe zabudované LED svetlá pre jednoduchšie rozpoznanie svojho psa v tme. Okrem toho je pre obojsmernú komunikáciu vybavený mikrofónom a mikro-reproduktormi. Používateľ tak môže vydávať príkazy z diaľky a môže počúvať svojho psa ak sa mu stratí z dohľadu. Aplikácia tiež obsahuje prednastavené príkazy ako sú „sadni“, „ľahni“ a „zostaň“.

K ďalším prostriedkom pre vydávanie príkazov patrí vstavaná vibračná signalizácia a ultrazvuková píšťalka. Vibrácia môže stimulovať pocit virtuálnej vôdzky a píšťalka zase môže psa odradiť od nadmerného štekania.

Connected Collar, startup, Indiegogo, obojok, pes, GPS, Bluetooth, Wifi, inteligentný obojok, technológie

Trojosový akcelerometer v obojku sleduje vášho miláčika pri prechádzke, behu, hraní sa, i pri odpočinku. Zozbierané údaje sa môžu zasielať veterinárovi a zdravotné záznamy môžu byť ukladané pomocou aplikácie, ktorá pripomenie termín očkovania, vyzdvihnutia si liekov a podobne.

Obojok Connected Collar je dostupný v malom, strednom a veľkom priemere, pričom každý sa dá ešte nastaviť. Je pevný, vodotesný, odolný voči nárazu a batéria vydrží na jedno nabitie až 14 dní. Ak sa nájde dostatok podporovateľov kampane, mal by sa tento obojok začať vyrábať začiatkom júna tohto roku.

Connected Collar, startup, Indiegogo, obojok, pes, GPS, Bluetooth, Wifi, inteligentný obojok, technológie