Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Orol s kamerou Action Cam Mini lietal v Dubaji

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Orol morský opäť rozprestrel svoje krídla a preletel sa nad Dubajom, aby stanovil nový svetový rekord. Vybavený akčnou kamerou Sony Action Cam Mini vzlietol z najvyššej budovy sveta Burj Khalifa, ktorá sa týči do výšky o niečo viac ako 829 metrov.

Ide o doteraz najvyšší zaznamenaný vtačí let z budovy. Vďaka Sony Action Cam Mini si môžete teda opäť vychutnať panoramatické výhľady na Dubaj a strmhlavý let z vtáčej perspektívy. Video natočila malá kamera pripevnená na chrbte orla a zachytila tak celý jeho let.

Sony spolupracuje s organizáciou FREEDOM ako oficiálny sponzor, čím pomáha so začlenením orla morského spať do jeho prirodzeného prostredia. Orol morský totiž vo Francúzsku vyhynul pred viac ako päťdesiatimi rokmi. Sony poskytuje hnutiu FREEDOM svoje kamery Action Cam, s ktorými dokážu presne dokumentovať lety majestátnych dravcov.

Získaný materiál pomôže organizácii FREEDOM spoznať správanie týchto orlov a lepšie pochopiť prostredie, ktoré je potrebné na prinavrátenie orla do voľnej francúzskej prírody.

Sony Action Cam dokáže natáčať plynulé a kvalitné Full-HD videá. Technológia SteadyShot zabezpečuje dokonalú obrazovú stabilizáciu počas letu dravcov a GPS modul zbiera všetky dostupné dáta o trase letu. Malé rozmery kamery zase umožňujú jednoduché uchytenie na telo orla bez toho, aby dravcov obmedzovali pri lete.

(Zdroj: Tlačová správa Sony)