Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei: Car-Fi sprístupní 4G LTE sieť v automobile

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Huawei so svojím zariadením Car-Fi sprístupnil mobilnú sieť LTE pre pohodlné používanie priamo vo vnútri automobilu. Zariadenie sa jednoducho zapojí do 12-24V DC zásuvky v aute a vytvorí tak Wi-Fi hotspot s vysokou prenosovou rýchlosťou až pre 10 mobilných zariadení, nachádzajúcich sa vo vozidle.

Huawei Car-Fi podporuje veľmi rýchle LTE pripojenie štvrtej generácie s prenosovou rýchlosťou až do 150Mbps. Zariadenie je vyrobené z kvalitného dreva a uhlíkových vlákien, ktoré zabezpečia jeho odolnosť aj pri každodennom používaní. K dispozícii sú tri farebné varianty: elitná čierna, hrejivá drevená a dynamická červená. Elegantné prevedenie tak určite zapadne do každého interiéru auta.

Huawei Car-Fi

Zariadenie sa vie automaticky vypnúť, pokiaľ nie identifikované žiadne Wi-Fi zariadenie v dosahu a môže sa tiež použiť na nabíjanie iných elektronických zariadení. Okrem toho obsahuje vstavanú regulačnú funkciu, ktorá Car-Fi zníži jeho teplotu v prípade horúčav a tak zabráni jeho poškodeniu.

Car-Fi môže používateľ tiež ovládať na diaľku pomocou aplikácie Huawei Hilink, ktorá podporuje mobilné zariadenia s operačnými systémami Android a iOS.

K výhodám pripojenia v aute patrí napríklad parkovací asistent, privolanie záchrannej služby, diagnostika vozidla, hands-free rozpoznávanie reči, informácie o doprave v reálnom čase a identifikácia stavu vodiča podľa jeho správania pre zvýšenie jeho bezpečnosti počas jazdy.

Huawei Car-Fi