Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MWC: Inteligentné hodinky Huawei Watch

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei rozširuje spoje portfólio o svoje prvé inteligentné hodinky s kruhovým ciferníkom pod názvom Huawei Watch. Hodinky sú sú poháňané systémom Android Wear, vďaka ktorému sú vybavené funkciami, ktoré sú bežné u nositeľných zariadení.

Dizajn hodiniek zaujme svojím spracovaním. Huawei Watch sú vyrobené z viac ako 130 komponentov. Použitý materiál za studena kovanej nerezovej ocele je odolný voči poškriabaniu. Hodinky budú k dispozícii v troch farbách: zlatá, strieborná a čierna. Používateľ bude mať na výber z viacerých remienkov vyrobených z rôznych materiálov a štýlov.

Pozornosť púta jasný AMOLED 1,4 palcový displej s rozlíšením 400 na 400 bodov pri 286 ppi.
Displej má vysoký kontrastný pomer 10 000 : 1, s ktorým sa radí na prvé miesto spomedzi inteligentných hodiniek bežiacich na systéme Android Wear. Používateľ môže zdôrazniť svoju osobnosť výberom z viac ako 40 unikátnych zobrazení ciferníka.

Huawei Watch

Výkon zariadenia zabezpečuje 1,2 Ghz procesor Qualcomm. Operačný pamäť hodiniek je 512 MB, pričom veľkosť vnútorného úložného priestoru sú 4 GB. Hodinky komunikujú s mobilnými zariadeniami prostredníctvom Bluetooth 4.1.

Huawei Watch sa ovládajú pomocou dvoch intuitívnych tlačidiel, ktoré poskytujú pohodlnú a úplnú kontrolu nad zariadením. Hodinky môžu byť príjemcom SMS správ, emailov, upozornia na prichádzajúci telefónny hovor. Používateľ má prístup ku kalendáru a rôznym aplikáciám. Hodinky sú kompatibilné so smartfónmi s operačným systémom Android 4.3 a vyšším.

Myslelo sa aj na ľudí, ktorí radi športujú a sledujú svoje zdravie. Huawei Watch sú vybavené 6-osovým snímačom pohybu, dokážu sledovať srdcový tep, kvalitu spánku. Merajú vzdialenosť, počet krokov, počet spálených kalórií alebo prekonanú výšku.