Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HP Sprout: Kreatívny počítač s 3D skenerom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hewlett-Packard prichádza s novým druhom počítačového pracoviska, ktoré kombinuje PC All-in-One s technológiou 3D skenovania a navrch pridáva druhú zobrazovaciu plochu, ktorá sa premieta na podložku umiestnenú na pracovnom stole, a ktorá slúži aj ako dotyková obrazovka a touchpad na ovládanie PC.

Pracovná stanica s názvom Sprout je All-in-One počítačom, pričom v tele 23 palcového Full HD dotykového displeja sa skrýva výkonný procesor Core i7 , spolu s 8GB rozšíriteľnej operačnej pamäte a s 1TB pevným diskom, na ktorom je predinštalovaný operačný systém Windows 8.1.

To by nebolo nič výnimočné, no zariadenie dopĺňa systém 3-och kamier so skenerom a projektorom umiestnenými nad obrazovkou. Projektor potom premieta obraz na podložku, ktorá je pod ním umiestnená na stole.

Podložka má rovnakú veľkosť ako displej počítača a môže tak rozšíriť pracovnú plochu o ďalšiu dotykovú obrazovku, používateľ tak k ovládaniu počítača Sprout v podstate nepotrebuje klávesnicu a myš, je to na jeho voľbe.

Okrem toho táto podložka slúži ako podklad pre umiestnenie objektov, ktoré chce používateľ naskenovať do počítača. Skenuje sa prostredníctvom 14,6 megapixelových kamier vybavených technológiou RealSense, ktorá umožní skenovať rôzne objekty v 3D.

S naskenovanými objektmi sa dá potom jednoducho manipulovať prostredníctvom dotykovej obrazovky, či už počítača alebo podložky. Používateľ môže tieto objekty rôzne upravovať, čo mu otvára nové možnosti v dizajne a kreativite. Výsledný objekt sa dá vytlačiť na 3D tlačiarni a zodpovedá tvaru a váhe svojej predlohy.