Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GYMWATCH: Fitnes senzor merajúci tréning

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Športový senzor od nemeckých vývojárov s názvom GYMWATCH je, ako zatiaľ jediný svojho druhu, vybavený funkciami na sledovanie fitnes tréningu. V záplave rôznych zariadení, ktoré merajú srdcový tep, prejdenú vzdialenosť, či spálené kalórie sa GYMWATCH zameriava na cvičiaceho, ktorý by rád zefektívnil svoj tréning.

Tento senzor dokáže totiž presne merať plný rozsah vykonaného pohybu tak ako aj intenzitu vynaloženej sily na daný cvik. A to pre viac ako 900 druhov cvikov. GYMWATCH je vybavený zotrvačným senzorom vrátane merača zrýchlenia, gyroskopu a magnet metra, čo mu umožňuje zaznamenať priebeh pohybu končatiny na všetkých osiach.

Dá sa pohodlne pripevniť na ruku alebo nohu pomocou elastického náramku a na cvičenie sa môžu použiť dva senzory naraz v takzvanom duálnom móde.

Senzor spolupracuje aj s aplikáciami na operačných systémoch iOS a Android prostredníctvom Bluetooth pripojenia.

Rozšírené funkcie ponúka vlastná aplikácia, ktorá na základe nameraných údajov vyhodnotí cvik a ponúkne vizuálne aj verbálne rady ako dodržiavať správne vykonanie cviku a aké má byť jeho tempo. Obsahuje aj viacero módov pre individuálny cvičiaci plán, navrhne postupy pre budovanie svalstva napríklad pre brušné svaly.