Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: Wi-Fi repeater a kamera v LED žiarovkách

CES 2015: Wi-Fi repeater a kamera v LED žiarovkách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej dobe sa vývojári LED žiaroviek zaoberajú aj technológiami, ktoré by mohli ich využitie rozšíriť o viaceré nové funkcie a práve s takýmto riešením prichádza aj spoločnosť Sengled s ich radom LED žiaroviek.

Prvou z nich je žiarovka s názvom Snap, ktorá je okrem vstavaného reproduktora vybavená aj mikrofónom spolu s bezpečnostnou kamerou. Kamera má Full HD rozlíšenie a s pomocou WDR technológie poskytne široký uhol záberu, aby ste mali dobrý prehľad o snímanom okolí.

A to nie je zďaleka všetko, kamera je taktiež vybavená detekciou pohybu a senzorom s rozpoznávaním hlasu a ľudských tvárí a s pomocou aplikácie v mobilnom zariadení vie upozorniť na neznámeho návštevníka pred dverami. Komunikáciu s mobilnými zariadeniami zabezpečí bezdrôtové pripojenie.

Druhá predstavená LED žiarovka nesie označenie Boost a ako jej názov napovedá, má v sebe zabudovaný Wi-Fi repeater, ktorý sa postará o zvýšenie dosahu a úrovne signálu vašej Wi-Fi siete. Dve zabudované Wi-Fi antény zvládnu priepustnosť dát až do 300Mbps.

Pulse a Solo sú LED žiarovky, ktoré prinesú do domácnosti trochu hudobného oživenia, sú totiž vybavené reproduktormi, ktorý prehrajú hudbu z mobilných zariadení pomocou bezdrôtového pripojenia. Solo má v sebe zabudovaný stereo reproduktor a jeho drahšia verzia Pulse sa môže pochváliť JBL multi kanálovým stereo zvukom.

Tak ako bežné žiarovky, aj tieto časom vyhoria a bude ich treba vymeniť. Podľa vyjadrenia spoločnosti vydržia predstavené LED žiarovky svietiť okolo 25 000 hodín.